Societat

municipal

platges i mascotes

La platja de gossos d’Arenys rep queixes dels banyistes

Les ones es van endur una part del tancat que s’ha posat provisionalment per delimitar l’espai reservat als qui porten els animals

Lamenten el “descontrol” d’alguns usuaris i critiquen l’ampliació de la zona

A la platja per a gossos d’Arenys de Mar li ha tocat el rebre per partida doble. El temporal de fa unes setmanes va engolir una part del tancat de fusta que delimita la zona de bany reservada als gossos que es va posar en funcionament després de Sant Joan. “Era d’esperar, això és un descontrol de gossos que entren i surten, perquè volen més espai per córrer”, es queixava ahir una parella que cada dia es banya a pocs metres del tancat. En el mateix lloc s’hi han col·locat unes tanques de plàstic que tampoc impedeixen que els animals puguin sortir del recinte.

La regidora de Platges, Laia Martín (ERC), reconeix la dificultat per mantenir el tancament a tocar de l’aigua i per això mantindran les tanques provisionals. Segons la regidora, la valoració és satisfactòria però millorable fent arribar un punt d’aigua dins el recinte. L’Ajuntament, però, no descarta la possibilitat de destinar més espai als banys dels gossos i ampliar la zona restringida l’estiu vinent. Un banyista anuncia que no ha agradat a tothom. “Ara no són gaires, però si anem ampliant i sense control s’ha de tenir clar que no tots ho deixen net i que fa molta pudor”, es queixa un altre banyista.

Des de l’Ajuntament, la regidora de l’àrea manté que únicament li consten dues queixes sobre la ubicació de la platja per a gossos. “Valorarem en acabar la temporada el que es pot millorar i si es pot ampliar l’espai”, hi afegeix Martín.

Cens a l’alça

Si alguna repercussió ha tingut la platja de gossos ha estat per fer aflorar el cens d’animals de companyia. Segons dades municipals, ja són 560 els gossos que podrien banyar-se en aquest espai portant un mocador vermell com a identificació. A primer cop d’ull, però, els gossos no el porten. “Són molt grossos i els propietaris no els el posen, però mostren als vigilants de platja que el porten a la bossa”, assenyala la regidora. La patrulla de policia que fa la vigilància a les platges amb bicicleta s’encarrega del control a l’àrea restringida als gossos.

LA XIFRA

560
són els gossos censats al municipi, quan fa un mes eren 502. L’accés a la platja ha fet augmentar el cens.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART