Societat

LA CRÒNICA

Disseny contemporani francès

La companyia francesa Regie Fête va mostrar ahir a Blanes, en la quarta jornada dels Focs, un dels millors colors que s’han vist a tota la història del Concurs, que va començar el 1970. Amb un disseny contemporani i amb un projecte artístic batejat amb el nom de Mala Natura, va voler expressar les quatre estacions de l’any per acabar amb l’estiu. I tot això amb un disseny innovador.

El muntatge comptava amb molts punts digitals, però la novetat de l’inici, amb un compte enrere on es va veure dels números des del 5 i fins a l’1, incloent-hi l’efecte d’una erupció de volcà sobre la roca de sa Palomera. Això diu molt de l’atreviment d’aquesta companyia. També cal destacar les caixes mecanitzades, amb les quals va aconseguir gairebé efectes d’espectacle amb cinc punts digitals.

El color de l’arc de Sant Martí es va veure amb tota la lluminositat i potència per tot l’escenari durant el llançament (19 minuts). El seu espectacle, sense pauses, com si fos un piromusical, va mostrar de vegades pauses amb poc foc, cosa a què no estem gaire habituats. Aquestes pauses són normals en espectacles de fora de l’Estat. A Europa, on avui en dia les restriccions en matèria pirotècnica són més grans, aquesta pràctica (les pauses) és el més normal del món.

Cal destacar la composició de cada sector, amb colors brillants i, sobretot, la seva composició a dues altures. La gamma de colors prové d’un material realment excel·lent, innovador, que per exemple s’ha vist aquest any a París amb motiu de la festa nacional francesa a la torre Eiffel.

La part final de l’espectacle va ser emocionant. Hi va haver una combinació de colors daurats, amb una façana de crakkers (un efecte d’espurnes sobre la roca de sa Palomera) i foc aeri amb carcasses japoneses de molt bona qualitat que va fer emocionar el públic. Els assistents van demostrar que hi entenen, de focs, i al final van ovacionar la companyia francesa.

Avui arriba el torn d’un vell conegut, que té moltes ganes i que presenta un espectacle contundent, de molta força. Personalment, crec que encara posarà les coses més difícils al jurat del concurs. Pirotecnia Pablo, de Cangas del Narcea (Astúries), té l’honor de disparar avui, dia de Santa Anna, el gran dia de la festa major de Blanes, i podrà demostrar que pot guanyar.

El vencedor es coneixerà demà al Teatre de Blanes amb un acte obert al públic, cosa que demostra que el festival és un dels més transparents i l’únic on el vencedor es tria entre un jurat tècnic i un jurat popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CORNELLÀ DE TERRI

Denuncien que volen obrir un centre de menors “sense complir normativa”

CORNELLÀ DE TERRI

Llagostera habilita un espai per al dol perinatal al cementiri

LLAGOSTERA
medi ambient

Reclamen més control de la contaminació al Camp d Tarragona

TARRAGONA
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA