Societat

Airbnb es compromet a retirar 1.035 pisos il·legals durant l’agost

La plataforma de lloguer turístic Airbnb es va comprometre ahir a retirar durant l’agost els anuncis dels 1.035 pisos que ja han rebut ordres de cessament d’activitat i que l’Ajuntament de Barcelona va detectar que s’ofereixen en el web. El compromís es va formalitzar en una reunió celebrada al matí entre representants de la companyia i la tinent d’alcalde Janet Sanz i el regidor Agustí Colom, que després de la trobada van celebrar el canvi d’actitud d’Airbnb.

La d’ahir és la tercera trobada entre el consistori i la plataforma després de les mantingudes el 13 de juliol i dimarts de la setmana passada, dia 18. Fins llavors, Airbnb havia rebutjat acceptar el compliment de llei, que estableix que només es poden anunciar pisos turístics que presentin el corresponent número de llicència d’activitat.

Al setembre, un cop formalitzada la retirada del miler de pisos assenyalats, es començarà a treballar en “l’adaptació del programari”, en paraules de Sanz, per tal que no sigui possible penjar en el web un anunci de pis turístic sense haver omplert prèviament la casella del número de llicència. Sanz va afirmar que, en aquest sentit, ja s’ha avançat perquè aquesta casella ja apareix en el formulari que han d’omplir els arrendataris que vulguin fer servir el web d’Airbnb i perquè el 40% dels apartaments turístics que s’hi anuncien ja presenten aquest número identificatiu. Es tracta, però, d’un percentatge molt allunyat del 90% que, segons el consistori, ja presenten de mitjana la resta de plataformes turístiques, amb les quals Ajuntament ja havia assolit prèviament un acord per vetar els pisos il·legals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós