Societat

aeroports

caos al Prat

Aena reconeix obertament el “caos” al Prat

Els treballadors, disposats a incrementar les mesures de pressió

El govern demana a Foment una solució urgent

L’aeroport de Barcelona era ahir un “caos”. Així ho va reconèixer un portaveu de la companyia Aena després de detallar quina era la situació als accessos al control de seguretat de la terminal 1. “S’han arribat a puntes de 64 minuts d’espera, a les 11 del matí, i s’ha hagut d’ampliar la zona del serpentí per ordenar la cua i minimitzar el caos”.

Tot i reconèixer obertament el problema, des de l’ens de gestió aeroportuària de l’Estat es continuava ahir amb la decisió de no participar en cap de les converses que busquen una sortida a la crisi generada per la protesta del personal de l’empresa Eulen que atén els controls de seguretat.

La presència d’Aena a la mesa de negociació és la condició que van posar els treballadors en una reunió dimarts passat amb els responsables de recursos humans d’Eulen, però des d’Aena s’insistia ahir: “Mai ens hem assegut a mitjançar en un conflicte que afecta una altra empresa.” Tot i això, a última hora d’ahir el Departament de Treball va anunciar que els treballadors havien decidit assistir a una reunió amb l’empresa que es farà aquest matí.

A més d’aquesta reunió amb l’empresa, el comitè de vaga dels treballadors es reunirà a la tarda amb la idea de valorar la possibilitat d’endurir els termes amb què han plantejat l’aturada que ha de començar el dia 4 d’agost i que, en un principi, afecta els divendres, diumenges i dilluns, en unes franges horàries concretes. La proposta que surti de la reunió d’avui s’haurà de portar a votació la setmana vinent en assemblea. La protesta dels treballadors s’està portant al marge del comitè d’empresa d’Eulen, que ahir es van reunir amb la direcció en una trobada en la qual no es va parlar del conflicte de l’aeroport barceloní.

Tots els viatgers que es considerin afectats per la protesta del personal de seguretat poden presentar una reclamació omplint un full que tenen a la seva disposició al mostrador d’informació d’Aena, que serà l’encarregada de donar curs a la queixa formal.

La crisi del Prat va generar ahir la intervenció del conseller Santi Vila, que va demanar a Aena una “solució urgent”. També el conseller Josep Rull va demanar explicacions al ministre de Foment. A Madrid el PSC també va demanar explicacions.

La protesta dels taxistes, una complicació afegida

Els passatgers que ahir al matí es van haver de desplaçar a l’aeroport del Prat van patir l’entrebanc afegit de la protesta dels taxistes, que van col·lapsar l’accés a la terminal amb una marxa lenta. Tal com ja havien anunciat, els taxistes que protesten per la competència del servei d’Uber i Cabifay van conduir en processó per l’autovia C-31 i, després d’arribar a la T-1, van fer el mateix en sentit invers fins a la Gran Via de Barcelona i la plaça Espanya. La protesta es va repetir a la tarda amb una altra marxa lenta que va arribar fins a l’estació de Sants. En declaracions recollides per l’agència ACN, els portaveus del sindicat Elite van tornar a donar mostres de la seva bel·ligerància proclamant que “el sector està en peu de guerra”i anunciant que a partir d’ara aniran “a sac” amb les protestes per obligar que es garanteixi el seu futur.

De moment, a l’agost, la protesta dels taxistes marxa de vacances, però tornarà al setembre. S’ha descartat dur a terme una vaga indefinida però sí que es faran protestes continuades i per sorpresa en diversos “punts estratègics” de l’àrea de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva