Societat

Municipal

David Bote anuncia que vol reprendre les negociacions per ampliar Mataró Parc

L’Ajuntament posarà condicions perquè el projecte no perjudiqui el comerç de proximitat

Fer-lo més gran requereix un canvi de planejament a la zona

L’Ajuntament de Mataró està decidit a facilitar l’ampliació del centre comercial Mataró Parc i reprendre les negociacions, però hi posarà algunes condicions. L’alcalde, David Bote (PSC), va explicar ahir en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies que veu “positiu” per a la ciutat el projecte sempre que es garanteixi la salvaguarda del comerç de proximitat, tant del centre com dels barris. “Els eixos comercials són el cor que batega i bomba sang per tota la ciutat”, va afirmar l’alcalde, que considera que aquest model s’hauria de mantenir invariable. Aquesta és la premissa amb la qual s’afrontaria la gestió política que ha d’acabar facilitant l’ampliació de Mataró Parc, situat a la zona nord de la capital maresmenca.

Bote va detallar que a partir del setembre es vol asseure novament amb l’operador per formalitzar quines són les “condicions” que posa l’Ajuntament per augmentar l’espai disponible de la gran superfície i analitzar en quins terminis i de quina manera es pot fer realitat el projecte. “Passat l’estiu, hauríem de ser capaços de posar sobre la taula tot això que diem de paraula i veure què és exactament el que significa”, va afegir-hi. Actualment, els terrenys per on es vol fer créixer Mataró Parc són zona verda de titularitat municipal i per tirar endavant la proposta de l’empresa és necessari que l’Ajuntament aprovi un canvi de planejament al sector per canviar els usos d’aquesta finca.

LA FRASE

L’ampliació és positiva però s’ha de fer sense perjudicar el comerç de proximitat
David Bote
alcalde de mataró

LA XIFRA

30.000
vol guanyar en superfície comercial Mataró Parc, en una ampliació que afecta uns terrenys que són zona verda.

El projecte comercial

El projecte d’ampliació que preveu l’empresa General de Galerías Comerciales es concreta amb la creació de 30.000 metres quadrats més de superfície comercial, destinats a mitjanes superfícies especialitzades en sectors com ara el bricolatge, la decoració i la llar, la jardineria, les joguines o els serveis per a l’automòbil. Un projecte que l’Ajuntament ha admès més d’una vegada que és “complex” perquè, a banda del vistiplau del consistori mataroní, també s’hauria de tenir el de la Generalitat. La gran superfície, que es va inaugurar l’any 2000, defensa que ara necessita més espai per guanyar competitivitat en el territori i que, a banda de millorar les instal·lacions actuals, l’ampliació serviria per generar “2.000 llocs de treball directes i un miler més d’indirectes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona