Societat

Castells

Assajos amb desfibril·lador

seguretat·

Els castellers de Barcelona, Vilafranca i d’Igualada instal·len desfibril·ladors als seus locals per a l’ús propi i també pels veïns dels seus barris

Ja hi ha tres colles castelleres que han fet dels seus locals d’assaig espais cardioprotegits. La primera va ser la d’Igualada, al juny, seguida dels castellers de Vilafranca i els de Barcelona, i aviat ho faran els Castellers de Terrassa. Com a entitats ciutadanes, ofereixen serveis als veïns i veïnes dels seus barris, i l’última iniciativa solidària que han impulsat és la instal·lació de desfibril·ladors externs automàtics (DEA) als seus locals.

La seu social dels castellers de Vilafranca, Cal Figarot, és un dels espais més visitats de l’Alt Penedès, i per això aquest juliol els Verds van decidir fer un “gest de responsabilitat social” i instal·lar-hi el desfribril·lador. Els de Barcelona, per la seva banda, ho van fer pocs dies més tard per iniciativa de la seva comissió sanitària i seguint els passos d’Igualada.

L’expresident dels castellers de Barcelona i responsable d’aquesta comissió, Toni Mañané, va explicar que la col·locació d’un desfibril·lador de l’empresa Cardio Guard Systems és una de les moltes actuacions relacionades amb la seguretat que s’han impulsat a la colla. Fa dos anys, per exemple, van començar a utilitzar “walkie-talkies” per aconseguir una comunicació més ràpida i eficaç quan algun casteller cau i es fa mal, i més recentment han incorporat “una pausa tècnica” durant els assajos, que sovint comencen a les 7 de la tarda i acaben passada la mitjanit. A la pausa, els castellers poden hidratar-se bevent un suc de fruita a l’estiu o bé un caldo a l’hivern.

Els castellers de Barcelona han comunicat la instal·lació de l’aparell a totes les entitats i locals del barri -escoles, centres de gent gran, centres cívics, la guàrdia urbana, la Creu Roja, els bombers i supermercats- perquè, segons Mañané, “la colla té molt clar que no és una entitat egocèntrica, sinó que forma part d’un barri i d’una ciutat”, i vol aconseguir “una major integració al barri i la cooperació entre els veïns”. A més, un valor afegit del seu desfibril·lador és que està geoposicionat, de manera que qualsevol persona el pot localitzar i emportar-se’l per utiltizar-lo. Mañané assegura que l’aparell “és molt senzill de fer anar i ho fa pràcticament tot sol”.

La comissió sanitària ja ha organitzat dues sessions formatives durant el mes de juliol enfocades als primers auxilis i atencions mèdiques bàsiques, impartides per personal especialitzat en tècniques de reanimació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA