Societat

Conflicte laboral al Prat

La tercera sessió negociadora d’Eulen acaba sense acord

Enric Vinaixa destaca que en aquests moments “hi ha avenços significatius i una bona entesa” de les parts per arribar a un consens

La Generalitat convoca de nou les parts per a una altra reunió, dimarts a les nou del matí

La tercera reunió de mediació del conflicte d’Eulen ha finalitzat passades les vuit de la tarda d’aquest dilluns després de més de nou hores de negociació entre el comitè de vaga i la direcció d’Eulen i la presència d’Aena, gestor de l’Aeroport del Prat. Joan Carles Giménez, assessor del comitè de vaga, ha anunciat una assemblea de treballadors per el dijous pròxim per informar als treballadors dels continguts de la negociació.

La Generalitat ha convocat de nou les parts per a una nova reunió, la quarta, per aquest dimarts a partir de les 9 hores del matí. Enric Vinaixa, director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, ha destacat que “hi ha avenços significatius i una bona entesa de les parts en clau d’acord” tot i que encara no es pot assegurar que l’acord estigui a prop.

Lorena Ibáñez, directora de Catalunya i Balears d’Eulen, ha manifestat al finalitzar la tercera reunió negociadora que la sessió ha servit “per ajustar, consensuar i afinar” els aspectes socials i organitzatius de màxim interès per al servei de l’aeroport del Prat. Ibáñez ha explicat que en moltes de les reivindicacions de la plataforma reivindicativa dels treballadors s’està cada vegada més “en postures més pròximes” mentre que en matèria salarial les posicions “estan allunyades”.

Ibáñez ha explicat que mentre que l’empresa ofereix un increment salarial lineal de 155 euros al mes, un 7,70% més, els treballadors mantenen la seva reivindicació d’un increment salarial de 350 euros, el 30% més.

La directora per Catalunya d’Eulen ha manifestat la voluntat de l’empresa de participar en la quarta sessió negociadora d’aquest dimarts amb la voluntat de “seguir consensuant” els aspectes organitzatius on cada vegada “les postures són més pròximes” mentre que en matèria econòmica s’està “lluny”. Tot i això, Ibáñez ha destacat la seva confiança “d’arribar a un acord” que eviti la vaga indefinida del 14 de desembre.

Mentrestant, l’Aeroport de Barcelona ha registrat, a la Terminal 2, cues de fins a 45 minuts coincidint amb l’última de les quatre aturades d’una hora convocades durant la tercera jornada de vaga oficial dels treballadors dels filtres de seguretat. A la Terminal 1, el pic màxim de cues durant la tarda ha estat de 30 minuts, aproximadament, coincidint amb la tercera de les quatre aturades.

El moment àlgid de la jornada s’ha produït durant el matí, amb esperes d’una hora a la Terminal 1, que ha tornat a registrar un dia més una gran nombre de persones fent cua.

Aquest dimarts els empleats d’Eulen no han convocat aturades i, per tant, l’aeroport hauria de recuperar la normalitat, encara que abans de la convocatòria oficial s’havien produït vagues de zel.

A l’espera d’un acord entre Aena, Eulen i els seus treballadors amb la mediació de la Generalitat, les properes aturades parcials estan previstes per divendres i diumenge i per dilluns que ve segueix en peu una vaga indefinida les 24 hores del dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona