Societat

Conflicte laboral al Prat

Agafen la baixa en bloc 40 treballadors d’Eulen al Prat

El representant del comitè de vaga d’Eulen veu difícil que la plantilla accepti proposta de la Generalitat

El govern espanyol i l’empresa apel·len a l’acord davant la votació clau de l’assemblea

Un total de 40 treballadors d’Eulen a l’aeroport de Barcelona - el Prat han agafat aquest dimecres la baixa mèdica, unes absències que neutralitzarien el reforç de 60 efectius que la companyia va destinar per minimitzar les cues dels últims dies. Encara que fonts coneixedores del conflicte al Prat han quantificat en una quarantena els treballadors que estan de baixa, l’empresa Eulen s’ha limitat a confirmar que hi ha “un nombre important” de treballadors en aquesta situació.

La plantilla, d’uns 360 treballadors, es troba immersa en un conflicte laboral amb l’empresa, a qui reclama una pujada salarial de fins a 350 euros per treballador, a més d’un reforç de personal. Després de quatre sessions maratonianes de mediació amb la Generalitat, Eulen va acceptar ahir la proposta del govern, que contempla pujar fins a 200 els sous i sumar un cinquè vigilant a cada filtre de seguretat.

Aquest dijous, l’assemblea de treballadors ha de decidir si s’adhereix o no a aquesta proposta, però mentre segueixen les cues en les dues terminals del Prat. Avui hi ha hagut dues noves puntes, a primera hora i a mig matí, en les que els passatgers han hagut d’esperar fins a una hora per passar l’arc de seguretat.

Aquesta situació i la cronificació de les cues en les mateixes franges horàries independentment de si hi ha una convocatòria oficial de vaga o no -avui no n’hi havia- està indignant molts passatgers. La nova convocatòria oficial de vaga és divendres que ve dia 11, quan hi ha programades quatre aturades parcials d’una hora, i a partir de dilluns la plantilla amenaça de fer vaga indefinida les 24 hores.

Eulen va guanyar el concurs d’Aena per gestionar els controls de seguretat, que són els primers filtres que troben els passatgers en arribar abans d’accedir a la zona d’embarcament, amb una dotació de més de 23 milions d’euros, i aquest estiu va rebre 450.000 euros extra per garantir el servei en la campanya d’estiu.

El govern espanyol i Eulen han apel·lat avui a la responsabilitat dels vigilants de seguretat del Prat perquè demà en assemblea acceptin la proposta de la Generalitat, una possibilitat que ha refredat el comitè de vaga, que veu difícil que els treballadors assumeixin el document i desconvoquin la vaga. “No veig l’acord”, ha assegurat Juan Carlos Giménez, assessor de comitè, qui considera millorable la proposta posada sobre la taula pel departament de Treball.

L’assemblea de treballadors s’iniciarà a les 11 hores i tindrà lloc al carrer Moreres, número 48, del Prat de Llobregat. D’ella dependrà que es mantinguin les aturades parcials i la vaga indefinida.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha considerat “raonable per a les dues parts” la proposta de la Generalitat i els ha instat a tancar un acord “immediatament”. En un comunicat, el titular de Foment ha destacat l’esforç realitzat per la concessionària Eulen per acostar postures i ha confiat en la bona voluntat de tots els implicats per tancar un conflicte “que tant mal està causant als viatgers”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres