Societat

El govern espanyol fixa en un 90% els serveis mínims per a la vaga indefinida dels vigilants de seguretat del Prat

Avisa que per sota aquest percentatge “es podrien veure afectats greument drets fonamentals, especialment el de la llibertat de circulació”

La delegació del govern espanyol a Catalunya ha fixat en un 90% els serveis mínims per a la vaga indefinida convocada a partir de dilluns 14 d’agost pels treballadors de l’empresa privada de seguretat Eulen a l’aeroport del Prat amb l’objectiu de “garantir el funcionament dels serveis essencials” en ple període de vacances i amb una important afluència de passatgers.

En un comunicat, la delegació del govern espanyol avisa que per sota aquest percentatge del 90% es “podrien veure afectats greument drets fonamentals, especialment el de la llibertat de circulació” i afegeix que aquest percentatge s’ha d’aplicar a la totalitat dels treballadors que prestin aquest servei.

“Els serveis essencials no podran ser pertorbats per alteracions o aturades del personal designat per a la seva prestació ja que es produirien uns efectes desproporcionats, especialment en matèria de seguretat, en el conjunt de l’operativa de l’aeroport, així com perjudicis als passatgers”, afirma la delegació del govern espanyol a Catalunya.

Segons la delegació del govern espanyol, la resolució té en consideració que els serveis de seguretat prestats pels treballadors d’Eulen a l’aeroport del Prat “afecten un sector estratègic com el transport aeri, en el qual l’activitat laboral realitzada per un nombre relativament reduït de treballadors comporta un efecte multiplicador de tal magnitud que tècnicament obliga a la determinació d’uns serveis mínims superiors en percentatge als quals correspondria fixar si es tractés d’una altra classe d’activitat”.

Això es deu al fet, segons afegeix, “que es produeix la interrupció de processos l’abast dels quals sobrepassa amb escreix l’àmbit de l’empresa afectada i genera una pertorbació multiplicada i ampliada que pot coartar la llibertat de moviment dels ciutadans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró