Societat

Municipal

La Paeria canviarà normes per prohibir dormir al carrer

El tinent d’alcalde Rodamilans estudia introduir la mesura a les ordenances perquè ara no està regulat i es registren casos de sensesostre i temporers

L’Ajuntament vol coordinar albergs i l’atenció dels serveis socials

L’Ajuntament de Lleida estudia introduir canvis en les ordenances municipals, com la de convivència i civisme, per tal de prohibir que les persones dormin al carrer. No es pretén que la mesura sigui coercitiva ni que serveixi per multar els indigents, les persones sense sostre o els temporers, sinó que sigui una eina per regular-ho.

El tinent d’alcalde i regidor de serveis socials, Xavier Rodamilans, va explicar a aquest diari: “Prohibir dormir al ras i regular aquestes situacions ens donarà eines legals i normatives per actuar, perquè ara no hi ha res que ho reguli i ens empari en les polítiques d’allotjament a persones sense sostre.”

Rodamilans hi va afegir que en cap cas es tracta de sancionar les persones que dormen al carrer, però sí que l’ordenança pot ser una eina per evitar els assentaments. L’estudi d’aquesta mesura no només seria per als grups de temporers que enguany dormen al carrer, que són una setantena, segons la mateixa Paeria; també es pretén que serveixi per a altres col·lectius sense llar o indigents habituals. El regidor va posar com a exemple el fet de beure begudes alcohòliques a la via pública, que està regulat i sancionat, però en canvi no ho està el fet de dormir al carrer. Igualment, va insistir en l’argument que les persones tenen drets i deures, i que tenir un allotjament és un dret i que les persones no poden rebutjar-lo, com afirma que passa en alguns casos.

Per això la Paeria ha decretat la sobreocupació de l’alberg municipal fins a 130 places mentre duri la campanya d’estiu de la fruita i treballa per crear un centre d’atenció a persones sense llar.

En la reunió d’urgència celebrada dimarts passat a la Paeria per l’allau de temporers que enguany hi ha a Lleida i pels que dormen al carrer ja es van debatre aquests canvis normatius. En la trobada, amb representants de totes les administracions, tret de la Diputació de Lleida, que no hi va assistir, es va acordar la conveniència d’estudiar aquests canvis normatius als municipis que es poden trobar amb assentaments a la via pública, així com altres mesures ja anunciades, com la revisió del nombre de places disponibles en tots els albergs, públics i privats, que hi ha al Segrià, i analitzar si cal ampliar-los o bé crear-ne de nous. A Lleida es reclama un alberg públic només per a temporers.

LA XIFRA

70
temporers
hi ha actualment dormint al carrer, segons ha comptabilitzat el mateix Ajuntament de Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES