Societat

“Mira quina cua, nena, fes una foto!”

Els passatgers entomen amb resignació i previsió les esperes a l’aeroport del Prat

Els viatgers es debaten entre la solidaritat amb els treballadors i la indignació per les molèsties que els causa la vaga

“Els vaguistestenen el nostre suport. Hauria d’estar prohibit cobrar 800 euros o 1.000”, diu un passatger a la cua

Enèsim dia de vaga dels treballadors de seguretat de l’aeroport del Prat i enèsim dia de cues, corredisses i, sobretot, resignació. Molt més que no pas indignació. Això era els primers dies. Ara, els passatgers ja saben el pa que s’hi dona i venen preparats i mentalitzats. Una mica com si fos Port Aventura, per a alguns, que es miren amb fascinació els trípodes de les càmeres de televisió que fan guàrdia al davant del control de seguretat de la terminal 2 i les ziga-zagues de les cues que ja havien vist a la tele.

“Mira quina cua, nena, fes una foto”, diu una senyora a la seva filla sense perdre de vista el senyor del davant, no fos cas que es distragués i es colés algú. Un home despistat es dirigeix en línia recta cap als arcs de seguretat fins que s’adona de la serp humana que té al davant i demana on és el final de la cua. Rep indicacions vagues d’alguns passatgers que li assenyalen un punt imprecís i l’home decideix seguir la filera en sentit invers. S’hi està una bona estona i quan arriba a la casella de sortida esbufega.

Les cues creixen i s’escurcen al ritme dels horaris de les aturades parcials dels treballadors. A la terminal 2, passades les nou del matí, les cues no deixen moure’s per l’aeroport amb fluïdesa. Les escales mecàniques que pugen cap als controls de seguretat estan aturades per evitar que els passatgers caiguin els uns al damunt dels altres com peces de dòmino.

Oh my god!”, exclama en Will O’Connor. Ell i la seva parella, l’Alexandra Zumley, han d’agafar un vol a Berlín que surt a un quart de tres de la tarda i ja són a l’aeroport abans de les deu. “Hauríem vingut abans, però ens han dit que no es poden facturar les maletes amb més de dues hores d’antelació.” S’han assabentat de la vaga a través de les xarxes socials. “Estem tot el dia pendents del mòbil” –admeten– i confien a agafar el vol a temps i poder acabar el tour europeu sense més contratemps abans de tornar a Irlanda.

Per evitar ensurts, Juan Carlos Aguado, la seva dona i la filla d’onze anys no facturen maletes. Volen arribar amb prou marge de temps al temut control de seguretat. Han encabit tot l’equipatge en tres maletes de mà plenes a vessar i esperen que tindran prou roba per a les seves vacances a Noruega. Entomen les molèsties de la vaga amb resignació, però amb un punt de malestar amb l’actitud dels treballadors d’Eulen. “Els treballadors han de reclamar que se’ls tracti bé, però sense fer la guitza a altres treballadors i deixar-los sense vacances”, assenyala.

Mentrestant, a la T1, les fileres augmenten a mesura que s’acosta l’aturada parcial d’una hora de dos quarts de deu del matí. El carril ràpid, per a passatgers que han pagat extra i famílies amb nens de fins a nou anys –fins a onze aquests dies de vaga, explica una treballadora de l’aeroport– s’allarga fins a barrejar-se amb la filera ordinària. Les cues arriben fins a una hora d’espera, però a l’aeroport impera la calma i, en alguns casos, la solidaritat amb els treballadors vaguistes. “Està bé que es queixin. Els fem costat. Si nosaltres féssim vaga també ens agradaria que ens donessin suport”, diuen l’Alba, l’Ana i la Georgina, tres joves amigues que se’n van a Tailàndia “de motxilleres” i amb cinc hores d’antelació perquè els han deixat facturar les motxilles abans del que toca. “No tenim l’opció de no facturar, portem una tenda”, expliquen. A davant seu, en Manuel, que també va a Tailàndia, intervé: “Sí senyor, tot el suport. Hauria d’estar prohibit cobrar 800 euros o 1.000. Que provin els polítics de viure amb aquest sou.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ