Societat

Conflicte laboral al Prat

Els treballadors d’Eulen votaran de nou diumenge la proposta d’acord de Treball

El comitè de vaga de l’empresa celebra una reunió extraordinària aquesta tarda després que el govern exigís repetir la votació

El govern espanyol pretén iniciar el procediment per establir un laude amb un arbitratge de compliment obligatori per acabar amb el conflicte de l’aeroport de Barcelona

Els treballadors d’Eulen, l’empresa encarregada dels controls de seguretat a l’aeroport de Barcelona - El Prat, faran una nova assemblea aquest diumenge a partir de les 11 hores per votar la proposta mediadora del departament de Treball. L’objectiu: intentar tancar el conflicte a l’aeroport de la capital catalana.

El comitè de vaga de l’empresa ha celebrat una reunió extraordinària aquesta tarda després que el govern exigís repetir la votació que va tenir lloc aquest dijous. Per tant, segons han decidit, diumenge només es votarà si s’accepta o no l’increment salarial de 200 euros mensuals en 12 pagues.

Durant el dia, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també han coincidit a demanar al comitè d’Eulen que convoqués els treballadors en una assemblea per votar la proposta de la mediació de la Generalitat i evitar un laude amb arbitratge de compliment obligatori. Un laude és un dictamen que culmina un procés d’arbitratge, i és d’obligatori compliment per a les parts en conflicte. És un procediment que només pot fer servir l’administració espanyola.

A més, el ministre de Foment ha anunciat que la Guàrdia Civil reforçarà la seva presència a l’aeroport del Prat i assumirà funcions en el control de viatgers per garantir l’ordre i la seguretat en la instal·lació si no es desconvoca la vaga indefinida convocada dilluns pels empleats d’Eulen. “El moment crític serà dilluns. No es tracta de treure a l’empresa de l’aeroport ni de substituir-la, sinó d’incorporar mitjans de la institució que té les competències perquè aportin les garanties de seguretat i manteniment de l’ordre públic”, ha puntualitzat De la Serna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia