Societat

Conflicte laboral al Prat

Més d’un centenar de treballadors d’Eulen ja han votat en l’assemblea

El govern espanyol posa en marxa el dispositiu especial i els agents de la Guàrdia Civil ja estan presents avui en les línies de control

Si els empleats rebutgen la proposta de mediació de la Generalitat, dilluns inicien vaga indefenida

Un total de 112 treballadors d’Eulen ja han votat si accepten o no la proposta de mediació de la Generalitat amb la què l’administració i l’empresa pretenen posar fi al conflicte laboral que des de fa diverses setmanes genera cues i aglomeracions en els controls de seguretat de l’aeroport del Prat.

Concretament, aquest diumenge, les cues per superar els accessos de seguretat a l’aeroport de la capital catalana, durant la primera franja de vaga parcial dels treballadors d’Eulen, no han superat els 30 minuts d’espera a la T1 ni els 20 minuts a la T2, segons dades facilitades per Aena. L’aturada oficial era entre dos quarts de sis i dos quarts de set d’aquest matí. No obstant això, com ja ha passat altres dies, les cues no han coincidit amb la franja oficial de vaga i els pics d’espera de fins a 28 minuts s’han registrat abans de les cinc, que és quan s’han acumulat més viatgers que han anticipat l’arribada a l’aeroport.

Es tracta de la cinquena jornada de vaga parcial i té lloc just el dia que s’ha de tornar a reunir l’assemblea de treballadors per decidir si accepten o no la proposta sortida del procés de mediació de la Generalitat i que van acceptar tant Aena com Eulen. A grans trets, l’oferiment del govern recull un increment de personal en els filtres de seguretat i un reforç de plantilla en temporada estival, així com també un plus salarial de 200 euros de mitjana en 12 pagues.

Si els treballadors voten a favor d’aquesta opció, es desconvocaria la vaga indefinida prevista a partir demà dilluns. Si la rebutgen i tira endavant la vaga, l’estat espanyol ja té en marxa un reforç de la Guàrdia Civil i ja ha demanat els informes jurídics necessaris per dictaminar el més aviat possible un laude d’arbitratge obligatori que resolgui el conflicte laboral. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ja ha advertit que l’assemblea d’avui és “l’última oportunitat” que tenen els treballadors d’Eulen per acceptar l’oferta. És a dir, no hi haurà més negociacions.

A les 16 hores s’ha tornat a reunir l’assemblea i es reprenen les votacions amb els empleats dels torns de matí que han acabat ja la jornada. I a les 18 hores es preveu acabar amb la votació i iniciar el recompte de vots.

El comitè de vaga ha convocat l’assemblea de forma urgent a petició de la Generalitat. Segons el Govern, l’assemblea de dijous no va ser vàlida perquè es van votar tres opcions de plus salarial no previstes dins la proposta de mediació de Treball i no es va recollir el vot sobre les altres millores laborals.

Abans d’iniciar l’assemblea, Puri Infante, membre del comitè de vaga ha instat els treballadors que assisteixin a la reunió d’aquest diumenge a votar amb “sensatesa”. Infante ha negat, però, que això signifiqui votar a favor de la proposta de la Generalitat. “No és això exactament” ha dit de manera dubtosa, afegint que “el conflicte no es solucionarà amb les coaccions que està havent” per part de l’estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona