Societat

festes i tradicions

Sant Pol de Mar mostra les seves tradicions marineres

La vila celebra Firamar, amb actes lligats a la mar i a les feines dels pescadors

La cita inclou el 9è Concurs de Composició d’Havaneres de Catalunya, enguany amb gran èxit de participació

El món del mar i de les havaneres són els dos eixos de Firamar, una mostra que vol “posar en relleu, difondre i potenciar seriosament les tradicions marineres i el passat de Sant Pol”, segons explica el vicepresident de la Penya Xíndries, Josep Maria Puigverd, l’organitzadora de la fira junt amb l’Ajuntament local i la col·laboració d’A Tot Drap i la Confraria de Pescadors. Puigverd també ressalta que la fira d’aquest any farà un memorial especial dedicat al pescador santpolenc Josep Roca Vilà, descendent d’una nissaga de pescadors de la vila, desaparegut recentment (dissabte a les 12.00 h).

A banda de les parades d’artesania relacionades amb el món mariner que omplen aquests dies el passeig de la Punta, la mostra es caracteritza per dos actes tradicionals i molt populars que mostren oficis antics: la subhasta pública de peix de dissabte a les deu del matí a la platja de les Barques i la demostració de pesca amb artó de diumenge al matí a la platja del Morer. També destaca el 15è Festival d’Havaneres de dissabte, amb els grups Peix Fregit, Les Anxovetes, Arjau i Port Bo –presentat per l’actriu Fina Rius– i el 9è Concurs de Composició d’Havaneres de Catalunya, que aquest any ha tingut més èxit que mai. S’han presentat 27 composicions de gran qualitat, amb la qual cosa enguany s’atorgarà primer i segon premi i un accèssit. Completen la programació la Nit de Cant Coral amb tast de cançó de taverna d’avui –com a novetat hi haurà servei de bar amb begudes i entrepans–, tertúlies, una exhibició de rescat aquàtic caní, concurs de pintura o sardanes. Molt recomanables són també els Bateigs de Mar, sortides amb patins i varada de les barques d’ATD per fer passejades i veure Sant Pol des de mar; o les visites guiades per conèixer el Sant Pol dels pescadors. Finalitza la programació la 36a Sardinada Popular amb l’actuació del grup Xató de Vilafranca del Penedès del dissabte 9 de setembre.

Dades d’interès:

Dates: del 18 al 20 d’agost.

Més informació: www.penyaxindries.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona