Societat

solidaritat

Festa solidària a Ventalló per ajudar a la construcció d’una escola al Senegal

El projecte està impulsat per Pape Mot Sarr, un jove empordanès d’origen senegalès, i l’associació Aetto Catalunya que li dona suport

El pavelló de Ventalló serà demà dissabte l’escenari d’una festa solidària amb música i menjar senegalesos per ajudar a construir una escola al Senegal. Rere aquesta iniciativa hi ha el projecte d’un jove empordanès d’origen senegalès, Pape Mot Sarr, que l’any 2006 va arribar a Tenerife amb pastera; buscava millor vida i reagrupar-se amb la seva família a Ventalló. Va tardar set anys abans d’aconseguir papers per assentar la seva situació però ara ja fa anys que viu i treballa a l’Empordà, de jardiner i agricultor. La seva vida ha canviat però no vol oblidar les condicions en què viuen al seu país d’origen, i en un dels viatges al Senegal va tenir clar que la seva regió de Thiongue-Ouoloff no podia continuar sense escola. “En un radi de 2,5 km hi ha quatre pobles que estaven sense escola. Avui tenim dues classes obertes amb 162 nens i nenes d’entre 7 i 9 anys, però encara hi ha molts nens en espera perquè no hi caben. Hem d’aixecar parets i continuar”, explica Pape Mot Sarr.

Amb la seva determinació ha aconseguit que gent del seu entorn es mobilitzi per donar-li suport i s’ha creat l’Associació Educació per a Tots de Thiongue-Ouoloff (Aetto). L’entitat es va crear a França (mitjançant uns francesos que Pape va conèixer a l’Empordà), i aquest dissabte a Ventalló es presentarà oficialment Aetto Catalunya, constituïda entorn de veïns de la comarca que també li donen suport. L’Ajuntament ha posat a disposició el pavelló i el 19 d’agost, a partir de les 20 h, Aetto organitzarà una festa amb música i menjar senegalesos -i entrepans de productes empordanesos-, amb el lema “A Ventalló fem festa, al Senegal fem escola”.

Al Senegal la iniciativa té el suport del govern, que ha posat a disposició el terreny i un mestre. Però falten recursos per dur a terme el seu somni: una escola pública, laica i mixta per a nens i nenes de la zona (més del 80% són nenes). Falten parets per aixecar, instal·lar una bomba d’aigua, un dispensari i una cuina perquè els nens no hagin de tornar a casa al migdia. “Alguns fan 2,5 km a peu amb temperatures de 48 i 50 graus, però estan encantats d’anar a escola”, diu Pape Mot Sarr.

LA DATA

19.08.17
La festa solidària tindrà lloc al pavelló de Ventalló a les 20 h, amb menjar i música senegalesos.

LA FRASE

Uns 162 nens van a classe gràcies a aquest projecte però molts esperen perquè ara no caben a l’escola.
Pape Mot Sarr
Impulsor del projecte de Thiongue-Ouoloff


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona