Societat

Sitges dona continuïtat a la festa major patrimonial

Aquesta serà la segona edició de la festa sitgetana sent declarada d’interès nacional

L’àliga entra a formar part de l’inventari patrimonial de la ciutat

Sitges celebra Sant Bartomeu i Santa Tecla amb una festa major que arrencarà oficialment amb la lectura del pregó demà a la plaça de l’Ajuntament. El grup teatral sitgetà Les Veïnes serà l’encarregat d’obrir la gresca amb un pregó que, per primer cop, serà retransmès en directe a la zona de barraques. Abans, però, tindrà lloc, avui divendres, la inauguració de les barraques i el nomenament d’Ignasi Maria Muntaner com a Fill Adoptiu de Sitges. Aquesta serà la segona festa major sent declarada festa patrimonial d’interès nacional. La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, subratlla que “cal continuar treballant per aconseguir noves fites i mantenir els actius de la festa major, la cultura popular que tant cuidem, estimem i valorem els sitgetans”.

El president de la comissió de festa major, Cisco Arbonés, ha destacat l’aposta “per intentar mantenir la festa tal com és i millorar allò que es pugui. Per exemple, estem treballant per fer programes en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès– amb l’objectiu d’arribar a més gent. Hem implementat un ball per a la gent gran per Santa Tecla i hem apostat també per reforçar les propostes per als més menuts”.

Aquest any els gegants de la vila celebren els 120 anys i l’àliga formarà part del catàleg patrimonial de Sitges. El proper divendres, dia 25, serà la protagonista de La peça del mes dels museus de Sitges. La presentació servirà per valorar aquesta figura que entra a formar part de l’inventari patrimonial, un honor que fins ara només tenien els gegants vells i el drac.

Les festes

Sant Bartomeu: del 18 al 26 d’agost. Santa Tecla: del 15 al 24 de setembre

Festa musical per Sant Bartomeu

Més d’una quinzena de propostes musicals conformen la programació de les barraques de Sitges. Des d’avui i fins diumenge, a partir de dos quarts de vuit de la tarda, es portarà la millor música a l’escenari que s’instal·larà a la plaça de La Fragata, al passeig de la Ribera. La programació arrenca avui amb el grup Pacosan i es tancarà diumenge amb la sessió del dj OGT. Entre els grups que també trepitjaran l’escenari de La Fragata hi ha Mazoni, Joan Rovira, Judit Neddermann o Buhos, entre altres. Dissabte, Itaca Band visitarà les barraques en una de les actuacions més destacades de la nit. L’altra la protagonitzarà Green Valley.

A banda, diferents formacions animaran les nits de festa. La formació Calima, que celebra el seu desè aniversari, presentarà el seu darrer directe, dissabte 26, mentre que per diumenge 27 s’incorpora a la programació el Rumbermut, una proposta que servirà per acomiadar la festa amb una botifarrada popular i la música de Marcel & Isma i Veneno en la Piel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS