Societat

aeroports

conflicte al prat

Eulen cita el comitè per intentar consensuar un àrbitre per al laude

Les parts tenen un termini de 24 hores a partir de la notificació del laude de compliment obligat per posar-se d’acord sobre el nom

Els representants dels treballadors ja han anunciat que no proposaran cap candidat i el més probable és que la designació quedi en mans del govern espanyol

La direcció d’Eulen ha citat el comitè vaga a les quatre de la tarda d’aquest dijous per intentar consensuar amb els representants dels treballadors el nom de l’àrbitre que s’hauria d’encarregar de redactar el laude obligatori amb el qual el govern espanyol pretén tancar el conflicte als controls de seguretat de l’Aeroport de Barcelona-el Prat.

Fonts sindicals han informat que la reunió, convocada d’urgència per l’empresa, tindrà lloc a primera hora de la tarda a l’hotel Tryp Barcelona Airport, al Prat de Llobregat (Baix Llobregat).

La convocatòria arriba hores després que l’executiu estatal hagi notificat aquest matí a les dues parts el laude de compliment obligat per solucionar la vaga indefinida a Eulen Seguretat al Prat. A partir de la notificació les parts disposen d’un termini de vint-i-quatre hores per designar un àrbitre.

Si no assoleixin un consens sobre el nom, serà el ministeri de Foment el que designi aquesta persona en les vint-i-quatre hores següents.

L’àrbitre dictarà la seva decisió, que haurà de resoldre en equitat totes les qüestions s’hagin obert amb el plantejament i desenvolupament de la vaga, prèvia audiència amb l’empresa i el comitè, en el termini de deu dies a comptar des de la data de la seva designació.

El comitè de vaga d’Eulen ja ha anunciat que no proposarà el nom de cap mediador per redactar el laude obligatori. Per aquest motiu, el més probable és que aquesta designació quedi en mans de l’executiu espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia