Societat

Denuncien que un bloc ocupat de Reus és un punt de venda de drogues

Els veïns alerten que l’immoble, situat al carrer de Sant Francesc, no compleix amb els requisits mínims d’habitabilitat i salubritat

L’Associació Coordinadora Ciutadana i d’Entitats en Defensa del Territori continua amb la seva campanya de denúncia d’ocupacions que generen incivisme i malestar entre els veïns i ha posat el focus en un bloc abandonat del número 15 del carrer de Sant Francesc de Reus. “L’immoble està ocupat des del juny del 2016 i hi ha anat passant diversa gent”, va denunciar un dels veïns propers, que va assegurar, a més, que els inquilins (una desena i amb gossos) trafiquen amb drogues i generen situacions incíviques, com per exemple “pixar des del balcó cap a la vorera”.

“Els veïns i botiguers d’aquest carrer fa mesos que pateixen els problemes que provoquen els ocupes amb aquesta casa que no compleix els requisits mínims d’urbanisme i habitabilitat, ni tampoc la normativa de salubritat”, va afirmar el president de la Coordinadora Ciutadana, Josep Machado. Un dels episodis més perillosos, segons els veïns, es va viure fa un mes, aproximadament, quan els ocupes es van connectar a la llum (no tenen aigua però sí electricitat) i es va produir un incendi al cablejat. Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i els Bombers de la Generalitat es van personar al lloc dels fets.

“Farts de tenir problemes, males olors, delictes de tràfic de droga i inseguretat, demanem a l’Ajuntament de Reus que desallotgi els ocupes i precinti la casa, i que exigeixi a la propietat que tapiï la porta d’entrada i les balconades de la primera planta, ja que la casa està en estat precari”, van subratllar ahir des de la Coordinadora d’Entitats. El propietari és a hores d’ara la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), que ja està informada del cas.

No obstant això, el govern municipal no pot desallotjar els veïns i ha de ser l’ordre d’un jutge el que els faci fora. “Els ocupes que hi ha ara hi són des del juny, però abans n’hi havia uns altres”, va comentar un dels veïns afectats, que també es va queixar de la presència de gossos i de les contínues festes amb alcohol que hi ha en aquest immoble. “Per Sant Pere hi havia moltíssima gent fent festa”, hi va afegir.

Des de la coordinadora, Machado va demanar que “es compleixi la llei d’urbanisme i d’habitabilitat” i va denunciar la “passivitat de l’equip de govern”. En aquest sentit, va indicar que la Guàrdia Urbana està informada de la situació generada amb aquest immoble, un punt de venda de drogues. “Els veïns han de patir que els inquilins facin les seves necessitats en bosses de plàstic i les llencin al carrer perquè no tenen aigua”, va lamentar Machado, que va reclamar “més celeritat” a l’Ajuntament de Reus.

LA DATA

2016
Fa més d’un any que el bloc està ocupat, segons els veïns de la zona.

LA XIFRA

10
persones, algunes de les quals tenen gossos, han ocupat la casa.

LA FRASE

Els ocupes fan les seves necessitats en bosses de plàstic i les llencen al carrer
Josep Machado
president de l’associació coordinadora ciutadana i d’entitats en defensa del territori


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona