Societat

municipal

urbanisme

Arenys de Mar reprèn la reforma pendent a Sant Elm

L’Ajuntament comença a partir d’avui les obres per enllestir la intervenció integral del veïnat, beneficiat amb la llei de barris del 2007

En total, s’invertiran més de 736.000 euros, que cofinança la Generalitat

Deu anys després de rebre els ajuts de la llei de barris que impulsava la Generalitat, Arenys de Mar reactiva a partir d’avui mateix les obres per enllestir el veïnat de Sant Elm. Amb un pressupost global de 3,7 milions d’euros, el projecte va servir per condicionar principalment els edificis, que es van construir a la dècada dels seixanta perquè hi visquessin els pescadors de la confraria. L’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno (ERC), explica que es van condicionar façanes, teulades i baixants amb contribucions que van haver d’aportar també els propietaris. En total, es va fer una inversió pública d’1,3 milions d’euros, però el 2011 es va haver d’aturar tot perquè es va tancar l’aixeta de la inversió a la Generalitat. “No es va fer res i quan vam entrar al govern local van voler rescatar i prioritzar el projecte i van acordar-ho amb el Departament de Territori i Sostenibilitat”, afirma l’alcaldessa, que no amaga la satisfacció de poder acabar-lo del tot. Un barri que té la peculiaritat de ser el més petit del país que ha aconseguit els ajuts. “S’havia envellit i degradat força i necessita aquesta reforma”, defensa.

Tot i que en els darrers anys es van modificar algunes de les intervencions per adequar-se a les peticions dels veïns, els més de 736.000 euros que es preveuen gastar –cofinançats per la Generalitat i l’Ajuntament– es concretaran en la renovació de l’enllumenat públic, de la xarxa de canonades d’aigua i dels comptadors, així com la supressió de barreres arquitectòniques i la urbanització i enjardinament dels espais públics entre els blocs de Sant Elm. Actualment les persones amb mobilitat reduïda poden assegurar-se l’accés a quatre dels vuit blocs existents, de manera que el projecte preveu construir dues rampes contigües a les escales actuals per tal de suprimir les barreres arquitectòniques al 100% dels edificis. El projecte també preveu renovar la instal·lació elèctrica i crear nous accessos que mitiguin l’aïllament del barri. Aquesta darrera millora s’aconseguirà amb la reurbanització del carrer Montplana, l’ordenació de la placeta d’accés al veïnat i la reforma de l’aparcament del cementiri, a més d’una completa reforma de la plaça Salvador Espriu.

L’alcaldessa reconeix que les obres de la llei de barris s’han de finalitzar abans d’acabar l’any per no perdre les subvencions i per aquest motiu les feines pendents s’han dividit en quatre projectes diferents i s’han adjudicat a quatre constructores. “Seran quatre mesos intensos de feines i ja advertim els veïns que es carreguin de molta paciència perquè patiran força”, hi afegeix Moreno, que confia que tot plegat serveixi per culminar un projecte llargament reivindicat i esperat per la gent que viu a Sant Elm.

LA FRASE

Quan vam entrar al govern municipal va ser una prioritat acabar la llei de barris a Sant Elm
Annabel Moreno
alcaldessa d’arenys de Mar

LA XIFRA

736.710
euros
és el que invertiran ara la Generalitat i l’Ajuntament d’Arenys de Mar al barri de Sant Elm.

Mataró actuarà a Rocafonda

Mataró és el municipi de la comarca que més suport econòmic ha obtingut els últims anys de la Generalitat per invertir en plans de millora i rehabilitació tant al barri de Cerdanyola com al de Rocafonda. Com Arenys de Mar, la capital maresmenca també té intenció de reprendre els treballs que van quedar aturats a Rocafonda i té previst invertir durant aquest any prop de dos milions d’euros. Els projectes que s’han d¡’executar són la remodelació de la plaça Joan XXIII, la reurbanització d’un tram de la ronda Cervantes, i una nova convocatòria d’ajuts a la rehabilitació, instal·lació d’ascensors i millores a les comunitats de veïns, a més de donar continuïtat a diferents programes socials. El projecte integral preveia una inversió de fins a 13,8 milions d’euros, la meitat subvencionada per la Generalitat. Fins al 2014 s’havien invertit al barri en el marc d’aquest pla 10,8 milions d’euros. Grans obres com ara la urbanització de l’avinguda Perú, la ronda Rafael Estrany, el parc del Palau, el de Rocafonda, la rehabilitació dels blocs d’habitatges de Les Santes o la nova biblioteca d’Antoni Comas, situada a l’escorxador, han servit per canviar la fesomia d’una part d’aquest veïnat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona