Societat

Més espais al Festival Terra de Trobadors

Castelló d’Empúries aposta enguany per ampliar fins a 120 el nombre de parades

L’Ajuntament vol que es converteixi en el festival medieval de referència

El Festival Terra de Trobadors augmentarà el nombre total de parades en la pròxima edició i arribarà fins a les 120 en total. Aquest fet és degut a l’aposta que l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, municipi on s’organitza aquest esdeveniment, està fent perquè aquesta fira es converteixi en el festival medieval de referència de Catalunya.

Ahir es van presentar en una roda de premsa les novetats per a l’edició d’aquest any, que serà la vint-i-setena. Entre aquestes novetats, a més de l’augment del nombre de parades, també cal destacar l’obertura de nous carrers i la creació de nous espais com ara el d’artesans de temàtica medieval, la zona de petits guerrers (per a nens de tres a vuit anys), la zona de joves herois, els campaments medievals o l’“spa medieval”.

D’altra banda, també s’amplien els espectacles itinerants que aniran actuant durant els dos dies i mig que durarà la fira.

Com ja és habitual, aquest esdeveniment, un dels més destacats del municipi, disposa de la col·laboració d’un gran nombre d’entitats, així com de la ciutadania, que s’hi bolca.

Festival de referència

Aquesta edició estarà centrada en el període del comte Malgaulí, el darrer comte d’Empúries, així com en els 700 anys de la fundació del convent de Sant Domènec. Aquest període es va caracteritzar per un creixement tant econòmic com comercial del municipi, un fet que es visualitzarà amb la potenciació d’un dels mercats medievals que, segons l’Ajuntament, és “de referència a Catalunya”.

En aquest sentit, l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell (ERC), ha assegurat que, com que el període del regnat de Malgaulí es va caracteritzar per una gran expansió, han fet una aposta per ampliar el mercat.

LA DATA

08.09.17
Dia de l’inici del festival,
que aquest any s’allargarà fins al diumenge 10 de setembre.

El sopar medieval, tret de sortida

El XXVII Festival Terra de Trobadors es durà a terme al municipi de Castelló d’Empúries els dies 8, 9 i 10 de setembre. Tot i així, cal destacar que la durada del festival és de dos dies i mig, ja que l’inici d’aquest esdeveniment serà el divendres a la nit amb el sopar medieval.

De fet, aquest sopar, que servirà com a tret de sortida, també s’ha potenciat amb l’ampliació dels espectacles durant la vetllada, i es clourà amb un espectacle de foc a càrrec de la companyia Excalibur. Les entrades per al sopar es poden comprar en línia al web www.terradetrobadors.cat . El cost dels tiquets és de 30 euros.

Fent referència a aquest acte, la regidora de Cultura de Castelló d’Empúries, Margarita Gelabert, ha destacat que en aquesta vint-i-setena edició el sopar medieval estarà farcit d’espectacles, des de l’inici fins al final, i es convertirà d’aquesta manera en un “tastet de l’esperit de Terra de Trobadors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona