Societat

municipal

control de plagues

Actuació imminent contra les xinxes a Merinals

Habitatge fumigarà pisos de Merinals, a Sabadell, després de les queixes veïnals

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya estima que a la fi de la setmana ja podrà començar a actuar contra la plaga de xinxes que afecta nou pisos –a quatre hi viu gent– d’un gran bloc de protecció oficial dividit en tres escales amb un total de 40 habitatges que tenen aluminosi i que s’enderrocaran després del trasllat al final de 2018 de més d’una vintena de famílies a un nou edifici, ara per ara en construcció.

“El procés ha estat massa lent, s’hauria d’haver solucionat en unes setmanes i ja dura mesos”, lamentava ahir el president de l’associació de veïns d’Arraona Merinals, Francisco Garcia, abans d’assegurar que avui Habitatge tindrà les autoritzacions de tots els veïns perquè s’eliminin les xinxes. Jordi Sanuy, director de qualitat de l’edificació i rehabilitatació d’Habitatge, estima que el tractament que es farà a tots els pisos s’allargarà “durant una setmana o deu dies” i que s’haurà de fer una revisió quinze dies després per comprovar l’eradicació de les xinxes. Sanuy explica que un cop tinguin les autoritzacions es coordinaran les actuacions amb els veïns perquè han de seguir un protocol de neteja i restar fora de casa “unes dotze hores”. Els veïns creuen que el focus és en un pis que havia estat ocupat i que diuen que va ser tapiat “en fals”. Per Sanuy, però, no es pot afirmar que l’origen sigui en els pisos buits i recorda que la majoria d’afectats viu en un bloc on només hi ha dos habitatges desocupats. Les darreres setmanes s’han netejat els carrers que envolten els blocs afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona