Societat

La vida social

White Summer amb 140.000 assistents

El recinte del festival d’estiu, a les Serres de Pals, bat el rècord dels 120.000 visitants de l’any passat

L’espectacle ‘La Xarxa’, de la Fura dels Baus, i l’actuació de La Iaia van posar fi, ahir a la nit, a 23 dies d’activitat

L’ espectacle La Xarxa, amb 40 actors de la companyia La Fura dels Baus suspesos a l’aire fent una coreografia entre ells, i l’actuació posterior del conjunt osonenc d’indie-folk La Iaia van posar el punt final, ahir a la nit, a la programació del festival White Summer 2017. Clausuren així la sisena temporada amb més visitants que mai, ja que pel recinte de les Serres de Pals han passat prop de 140.000 persones al llarg dels 23 dies d’activitat. La dada els consolida com una de les principals atraccions estivals que s’ofereixen a la Costa Brava i que millora el registre de 120.000 assistents que havien assolit l’estiu anterior.

La directora de màrqueting, Flor Graham, destacava “la mitjana de 6.000 persones diàries, que ha fet superar les millors expectatives”, amb majoria de públic provinent –a parts iguals– de les comarques gironines i l’àrea de Barcelona, però també “cada cop més estrangers” i la tendència que el públic repeteixi més d’un dia. El recinte ha crescut en públic, però també en expositors, amb 500 artesans, dissenyadors, artistes i emprenedors repartits en una superfície de 30.000 metres quadrats, compartida amb les propostes de 50 restauradors i les zones per a concerts, espectacles i activitats infantils.

Gràcies a l’increment en el nombre d’expositors, entre altres factors, s’estima que l’impacte econòmic positiu d’aquest esdeveniment –generat principalment per l’activitat hotelera i de restauració, així com per la creació d’ocupació– ha augmentat un 15% o 20% respecte a l’edició del 2016, que va moure fins a 4,5 milions d’euros a l’Empordà. Amb una inversió d’1,3 milions d’euros, una quantitat que supera en 400.000 euros la xifra de l’any passat, l’organització del White Summer 2017 també destaca que s’han generat 100 llocs de treball directes i més de 500 indirectament.

Cultura i gastronomia

Francesc Viladiu, responsable de la programació cultural, posava el focus en l’aposta d’aquesta edició per “més espectacles i amb caràcter itinerant” pel recinte, per fomentar la participació dels assistents, i mirant de combinar propostes de renom amb d’altres d’emergents i protagonisme de les comarques gironines. El concepte de quilòmetre zero també l’han explotat des del punt de vista gastronòmic, amb presència de les gambes de Palamós, l’arròs de Pals del Mizuna Thai –restaurant de cuina fusió japonesa i tailandesa– i els sabors empordanesos dels plats de La Plaça, dirigit per Vicenç Fajardo, considerat un dels xefs amb més projecció de les comarques gironines.

Tot plegat, en paral·lel, a les food trucks que aquest festival va començar a posar de moda a Catalunya ja fa sis estius, i que al marge de la imatge pintoresca, continuen tenint un paper important en la variada oferta gastronòmica del festival.

Perspectives per al 2018

Graham es mostrava satisfeta amb una altra de les activitats que han explotat aquest cop: les conferències i tallers divulgatius sobre disciplines diverses, com ara dansa, ceràmica, ioga o l’alpinisme i el muntanyisme que ahir va centrar l’atenció amb el testimoni de Núria Picas. Per a l’any vinent, els responsables del recinte només confirmen, per ara, que el festival i l’emplaçament tindran continuïtat. I a partir de l’octubre començaran a preparar la setena edició. Respecte a la durada, que s’ha anat estenent al llarg de l’agost, tindran sobre la taula l’opció d’estirar una mica més les dates, però admeten que és un “desafiament” per mantenir una programació de qualitat tots els dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós