Societat

Festes i tradicions

Solsona aposta pels concerts i els espectacles familiars

La festa major d’enguany triplica el pressupost destinat als joves i duplica el del públic familiar

El programa d’actes recull diverses aportacions del procés participatiu realitzat l’any passat

La 364a festa major de Solsona, que se celebra fins dilluns, presenta nombroses novetats pel que fa a la programació i als espais. I sobretot destaquen l’aposta pels concerts adreçats als joves –amb un pressupost que es triplica respecte a l’edició anterior i puja als 20.000 euros–, i un major pes dels espectacles dirigits al públic infantil i familiar, amb una assignació de 4.500 euros. El plat fort serà el concert de Zoo + Xeic!, demà dissabte a la plaça del Camp. Per als joves, com a novetat, també hi haurà un correfoc i un concert a càrrec de la Quinta del Barrio i DJ Malé, avui, una nit organitzada pel Consell d’Adolescents i una mostra de cultura popular.

El programa recull diverses aportacions del procés participatiu realitzat l’any passat. Segons ha destacat la regidora de Cultura, Sara Alarcón, “la programació d’aquest any és fruit de les inquietuds copsades a partir de la participació ciutadana”. Així, la majoria de novetats s’han d’associar a la vintena d’aportacions que van fer entitats, ciutadans a títol individual i els dos grups municipals a l’oposició (PDeCAT i ApS-CUP). La regidoria ha tingut l’assessorament d’un grup de treball integrat per entitats i ciutadans amb bagatge en l’àmbit cultural i festiu solsoní.

Aquest any, com a prova pilot, també hi haurà canvis d’emplaçament. Així, els balls de festa major passaran de la plaça del Camp a la sala polivalent per evitar els riscos meteorològics. D’aquesta manera se cedirà la plaça del Camp als concerts d’avui i demà, una ubicació que es considera més adient per motius de seguretat.

També són novetat d’aquesta edició els actes dedicats a l’exalcalde Ramon Llumà, traspassat el 2016. El més rellevant, demà dissabte, a les 19 h, amb la descoberta d’una plaça a la plaça de la biblioteca, la presentació del llibre Llumà i la inauguració d’una exposició sobre la seva vida. La festa en honor de la Mare de Déu del Claustre és una de les més antigues i amb més tradició de Catalunya, ja que se celebra des de l’any 1653. Els dies centrals són avui i demà, quan els gegants, els nans, els trabucaires i tot el folklore popular –el bou, la mulassa, els cavallets, l’àliga...– surten a lluir les seves gales pels carrers del nucli antic.

La festa

Del 7 a l’11 de setembre



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona