Societat

municipal

llars d'infants

Agramunt inaugurarà aquest dissabte la nova llar d’infants municipal

Substitueix la que es va construir als anys noranta en zona inundable, afectada pel desbordament del riu Sió el 2015

L’actual es destinarà a altres usos

La nova llar d’infants municipal L’Era d’Agramunt (Urgell) s’inaugurarà dissabte vinent a la tarda i estarà a punt per començar l’activitat aquest mes de setembre, segons ha informat el consistori.

L’equipament s’ha construït de nou. L’anterior estava en zona inundable, tal com es va fer evident durant el desbordament del riu Sió fa dos anys, que va causar la mort de quatre persones en una residència de gent gran i la inundació de l’antiga llar d’infants. Les obres de construcció de L’Era han tingut un pressupost de 680.045 euros i el centre substitueix l’actual, que data dels anys noranta. L’equip de govern municipal, seguint les directrius fixades per l’Agència Catalana de l’Aigua i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre després de les inundacions del Sió de l’any 2015, va decidir construir-ne una de nova i destinar l’edifici existent a usos menys vulnerables.

El nou centre educatiu s’ha construït posant com a elements essencials la sostenibilitat i l’eficiència energètica. Així, s’ha utilitzat un sistema constructiu a partir de fusta tractada del Pirineu, un sistema de climatització d’alta eficiència energètica i un bon sistema d’aïllament i renovació d’aire. L’equipament defuig les aules convencionals i disposarà de diferents espais d’interès, com ara l’espai Experimentació, l’espai Llum o l’espai dels Sentits, a més de la plaça com a element central.

El nom de la nova llar respon a la voluntat d’incorporar elements del territori. La il·lustradora agramuntina Serafina Balasch i el fotògraf, també agramuntí, Robert Penella s’han endinsat en el paisatge immediat, que han plasmat en grans murals als espais comuns. S’hi poden veure bona part de les espècies animals i vegetals pròpies de la zona. Al centre també s’han integrat elements referencials dels artistes Guinovart i Viladot.

LA XIFRA

680.045
euros
és el cost del nou equipament, que substitueix l’anterior llar d’infants, situada en zona inundable.

Un projecte educatiu basat en l’entorn

La nova llar desenvoluparà un projecte educatiu basat en l’educació viva, un corrent pedagògic basat en el contacte amb els elements naturals propis de l’entorn i l’experimentació a través d’espais de lliure circulació. El mètode pedagògic que s’hi desenvoluparà vol fomentar la descoberta personal i col·lectiva, l’autonomia, la creativitat, la solidaritat, la cooperació, el respecte a la diversitat i l’aprenentatge en comunitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El restaurant Terra reobre les portes de l’antic local del Sala, nou mesos després del tancament

L’antic local del restaurant Sala torna a oferir àpats des d’aquest dimecres al migdia. El cuiner berguedà Pere Venturós, de 29 anys, agafa les regnes del restaurant de Miquel Màrquez per convertir-lo...

Berga
 

Un detingut a Reus per l'operatiu policial contra l'1-O

Reus
 

Convoquen una empaperada popular a Igualada

Igualada
 

Comença la darrera fase de la remodelació del Casal de la Gent Gran de Vilanova del Camí

Igualada
 

El PSC culpa la ‘falta de previsió’ de Marc Castells pels barracons del Badia i Margarit

Igualada
 

Una volta a Espanya a peu a benefici de Càritas

Igualada
 

“Molts malalts d’Alzheimer estan bé de memòria”

barcelona
 
LA VIDEOTECA

Rescaten una tortuga gegant a la platja de Calella

calella
 

Carrers sense nom per viure l’Alzheimer

barcelona