Societat

Castells

Els Castellers de Terrassa col·laboraran i donaran visibilitat a entitats socials

Per tercer any faran una exhibició per a residents de l’hospital Sant Llàtzer coincidint amb la seva diada i, a la primavera, repetiran la jornada solidària

Els Castellers de Terrassa van donar detalls ahir de la Diada de l’Emili Miró, fundador i president de l’entitats fins que va morir l’any 1993, i que han organitzat per al 16 i 17 de setembre amb la voluntat d’iniciar una etapa de col·laboració encara més intensa amb entitats i col·lectius de la ciutat per donar-los visibilitat, a la vegada que també els ensenyen els valors solidaris del fet casteller. Per aquest motiu, i coincidint amb la seva diada, repetiran per tercer any consecutiu l’exhibició Castells amb la tercera edat, una iniciativa que duran a terme el dia 15 a les onze del matí en col·laboració amb l’hospital de Sant Llàtzer del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) al claustre del centre.

Aquesta és una activitat que es va gestar fa tres anys quan la colla va decidir fer “alguna cosa profitosa per a diversos col·lectius”, va explicar el membre dels castellers Lluís Ruiz Maíllo. El fet que ell treballés al centre sociosanitari va acabar facilitant l’acord per tirar endavant aquesta exhibició destinada a la gent gran, que “moltes vegades “té dificultats per poder assistir a les diades castelleres per la calor o per problemes de mobilitat”. A la vegada, hi va afegir Maíllo, la iniciativa permet donar a conèixer “els valors que volen transmetre els castells”. A banda de l’actuació, la colla també farà abans unes matinades a càrrec dels grallers planta per planta i una xerrada i exposició per a la setantena de residents a dos quarts d’onze del matí del dia 12, per explicar-los què són els castells. L’educadora de la Llar Sant Llàtzer, Mercè Ramoneda, va destacar que la col·laboració permet “donar estímuls i un punt d’il·lusió” a la gent gran sortint un moment de la rutina diària, a més de permetre-li una aproximació “a la cultura catalana”.

El cap de colla, Joan Enric Pujol, va explicar la voluntat d’anar estrenyent llaços amb entitats del municipi per donar-los “visibilitat i crear teixit social”. Per això va explicar que enguany volen repetir la jornada solidària que van organitzar al maig, que en aquella ocasió es va dedicar a les malalties minoritàries, i va recordar que en dues ocasions han participat en mòduls per a joves a la presó de Quatre Camins.

Festa i castell de vuit

La Diada de l’Emili Miró oferirà tot el dissabte parades, tallers, activitats, la presència de furgoteques i l’assaig general al parc dels Catalans. Diumenge, després de l’esmorzar, aniran en cercavila fins al Raval, on faran l’actuació a les dotze del migdia amb els Nens del Vendrell i els Xiquets de Reus. Pujol va dir que l’objectiu era reeditar el 4 de 8, fer la torre de 7 i va admetre que els falta rodatge per al 3 de 8.

LA FRASE

L’exhibició al claustre és per a la gent de la tercera edat que no pot accedir a les actuacions
Lluís Ruiz Maíllo
MEMBRE DELS CASTELLERS DE TERRASSA

LA DATA

15.09.2017
Dia en què es farà
l’actuació a l’hospital coincidint amb l’inici del cap de setmana de la Diada de l’Emili Miró.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós