Societat

fira modernista

Les dones protagonitzen la X Fira Modernista de Canet

La Fira Mercat, que torna a vestir d’època la localitat aquest cap de setmana, ha escollit com a temàtica principal les dones del modernisme

Inclou, per segon any, la Nit de Tapes i Variétés

Canet de Mar va ser el primer poble de l’Estat on van votar les dones. El motiu: la construcció de la plaça del Mercat. “Van ser les protagonistes d’una gran revolució, que van començar i que anem seguint, per ser el que volem ser, sense complexes, amb pas ferm i decidit. Aquesta fira la dediquem a les nostres avantpassades.” Són paraules de la regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Coia Tena. Així, la desena edició de la Fira Mercat Modernista, que torna a vestir d’època Canet de Mar aquest cap de setmana, ha escollit com a temàtica principal les dones del modernisme.

En una època en què les dones eren en un segon terme, essent objectes de contemplació o de devoció, les dones del modernisme es van erigir en pintores, escriptores, compositores i escultores. Així, la fira portarà espectacles de dansa com ara Invisibles, un homenatge a aquelles dones que van lluitar per fer de l’art la seva professió, i Folies bergères, una ullada a la dansa amb ulls de balladora. La fira també permetrà fer un recorregut per la casa museu Lluís Domènech i Montaner acompanyats per Maria Roura, esposa de l’arquitecte.

Després de l’acte inaugural, com ja es va fer en la passada edició, la vetllada inclourà la Nit de Tapes i Variétés, per degustar tapes de cuina modernista i gaudir d’un espectacle que recorda els que es feien a començament del segle XX, amb números de malabarisme, ball, música i escenes còmiques. Avui a la tarda obriran el mercat d’artesans, amb demostracions d’oficis, i els estands de les ciutats modernistes. Dissabte al matí serà la cercavila inaugural amb el pregoner i la seva orquestrina itinerant, acompanyats del senyor Domènec. S’obriran tots els racons de la fira al so de tonades modernistes, a càrrec del grup Xarop de Canya. A partir d’aleshores, els espectacles d’animació s’aniran succeint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona