Societat

setge a l'1-O

El govern espanyol vol fer por amb les pensions

Assegura que els catalans només tenen pensions garantides si continuen dins de l’Estat

La Generalitat afrima que el sistema de seguretat social és més sostenible a Catalunya que a la resta de l’Estat i que per tant seria així en una república catalana independent.

El secretari d’Estat de Seguretat Social, Tomás Burgos, ha replicat a la Generalitat que els catalans només tindran les pensions garantides si continuen dins de la Seguretat Social espanyola. L’executiu de Mariano Rajoy ha respost així a l’estudi presentat pel Govern aquest dimecres que concloïa que en la seguretat social catalana les prestacions són més sostenibles en una república catalana independent. “Res més lluny de la realitat. El que garanteix el dret dels ciutadans a rebre les seves pensions és una Seguretat Social estable, forta i solidària com la que tenim a Espanya”, ha assenyalat Burgos. D’altra banda, ha dit que els “els qui pretenen des dels anhels independentistes trencar el principi de solidaritat i igualtat hauran d’entendre que seran rebutjats amb tota la determinació i amb tota la força i fermesa”.

Sobre Catalunya ha afegit que “és una comunitat on el desfasament entre ingressos i despeses en pensions no ha fet més que créixer en els darrers anys” i que els pensionistes han cobrat les seves prestacions “gràcies a l’esforç comú de tots els espanyols”.

El secretari d’Estat de Seguretat Social ha destacat la vocació de “solidaritat” i “patrimoni social” de la Seguretat Social i els seus valors de “cohesió i igualtat”. “Defensem un sistema capaç d’afrontar avui i en el futur el pagament de les pensions”, ha continuat Burgos, de les quals ha dit que “són cada dia millors per a tots els ciutadans”.

Aquest dimecres, el Govern va presentar l’estudi ’El fons de la Seguretat Social a Catalunya. Evolució Financera i principals indicadors que incideixen en la viabilitat de les pensions a Catalunya’, elaborat amb dades dels departaments de Vicepresidència i Economia i Treball i Afers Socials, en què s’assegurava que el sistema de seguretat social és més sostenible a Catalunya que a la resta de l’Estat i que per tant seria així en una república catalana independent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres