Societat

medi ambient

contaminació

Badalona duplica els nivells permesos de contaminació

Un estudi fet a 25 punts de la ciutat revela que els índexs màxims de diòxid de nitrogen se situen a prop de les vies ràpides

L’Ajuntament fa una campanya de controls de fums per conscienciar els conductors

La qualitat de l’aire a Badalona és dolenta i els nivells de contaminació causats pels fums dels vehicles estan molt per sobre dels permesos. Així ho revela un estudi fet a partir del mesurament dels nivells de diòxid de nitrogen (NO2) a 25 punts de la ciutat. En tots aquests, els índexs de NO2 obtinguts estan per sobre de la recomanació de l’OMS, que xifra el màxim en 25 micrograms per m³, i en la majoria la xifra supera també la normativa vigent, que fixa el màxim permès en 40 micrograms de NO2 per m³. En alguns casos aquesta xifra es duplica, com ara al lateral de la C-31 a l’altura de l’avinguda de Martí Pujol, on l’índex mesurat arriba als 85; a l’avinguda del President Companys per sobre de l’autopista s’eleva fins als 79, i a 77 a la zona comercial de Montigalà a l’altura de la B-20.

El resultats són molt semblants als obtinguts l’any 2008, quan es va fer el mateix estudi, fet que vol dir que, tot i la renovació natural del parc de vehicles de la ciutat i les millores ambientals introduïdes, la contaminació es manté en nivells preocupants, tal com reconeix el regidor de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, que ahir va presentar l’informe. “Es tracta d’un problema que afecta la salut pública i per això cal informar i conscienciar els conductors”, va explicar Mañas al costat d’un dels punts de control.

Es tracta d’una campanya informativa en què els vehicles se sotmeten a les proves d’emissió de fums i si superen els nivells permesos se’ls requereix que solucionin el problema i redueixin les emissions. El regidor manté que no està enfocada a sancionar sinó a explicar que d’aquí a pocs mesos començaran a aplicar-se les mesures de restricció del trànsit dels vehicles més contaminants quan hi hagi episodis puntuals que així ho requereixin.

LA XIFRA

85
micrograms
de diòxid de nitrogen per m³ és el màxim que s’ha registrat a Badalona, a tocar de la C-31.

LA FRASE

Es tracta d’un problema de salut pública, per això volem informar els conductors
Àlex Mañas
regidor de badalona pròspera i sostenible

Mesuraments a les escoles

L’Ajuntament ha començat a estudiar mesures per reduir els nivells de contaminació causats pels vehicles motoritzats que es presentaran en el ple municipal en els pròxims mesos. Una d’aquestes serà la incorporació de vehicles elèctrics a la flota municipal i la creació de zones d’atmosfera protegida per mirar de reduir les emissions contaminats, a més del foment del transport públic i la bicicleta. L’estudi presentat ahir mostra una gran diferència entre els punts de mesurament situats en zones amb alta densitat de circulació i els que estan a vies per a vianants, com per exemple la Rambla i el carrer de Mar, on els índexs mesurats estan a l’entorn dels 27 micrograms de NO2 per m³. Una altra proposta és fer un nou estudi que mesuri quins són els nivells de partícules contaminants a l’entorn de totes les escoles de la ciutat. “Centres d’ensenyament i hospitals són equipaments sensibles amb la població més vulnerable”, va argumentar ahir el regidor de Badalona Pròspera i Sostenible. Un treball fet per l’AMB indica que un de cada quatre vehicles que circulen per l’entorn metropolità tindran l’accés restringit a Barcelona en episodis d’alta contaminació a partir del desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós