Societat

Tribunals

Anticorrupció demana al jutge que aparti els socis privats de la gestió d’Agissa

Es proposa que els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter siguin els administradors judicials de la societat mixta, per garantir el servei d’aigua

El ministeri fiscal ha presentat una sol·licitud perquè s’aparti de manera cautelar els actuals gestors d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa) de la gestió de l’empresa, i que en lloc seu es designi com a administradors judicials mancomunats els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter. L’objectiu d’aquest recanvi, segons la interlocutòria del jutge, és que es pugui mantenir el servei d’aigua i clavegueram als tres municipis, i suposa apartar la part privada de la direcció de la societat, inclòs l’actual conseller delegat, Xavier Ballell.

El jutge ha convocat una audiència per dilluns al matí en què ha citat Agissa, Girona SA (és el soci privat d’Agissa, amb un 80% del capital social), l’Ajuntament de Girona (que és acusació particular, accionista d’Agissa i administració actuant en representació dels tres consistoris) i Prodaisa (empresa en la qual participa Girona SA amb un 45% i sobre la qual hi ha sospites que s’hauria beneficiat d’equipaments de l’empresa mixta Agissa).

Després de la celebració de l’audiència el jutge ha de decidir si ho accepta. Podria decidir-ho en el mateix acte, però el més probable és que tregui posteriorment una interlocutòria en què comuniqui la seva decisió. Podria ser la mateixa tarda o l’endemà.

La CUP va celebrar ahir el pas que ha fet la fiscalia, ja que la formació, que participa del procés en qualitat d’acusació popular, havia demanat de manera reiterada que s’apartés Ballell i Girona SA de la direcció d’Agissa. Amb la petició, asseguren, veuen també reforçades les seves sospites que les irregularitats provenen de la part privada que representa Girona SA, i no de la pública. L’empresa Girona SA pertany a Aqualia (33,61%), CaixaBank (34,22%), Agbar (31,42%) i a petits accionistes (0,75%). Els cupaires reclamen que si el canvi de direcció es fa, s’estipuli que Girona SA s’ha de fer càrrec de les conseqüències si es demostra que ha existit una mala gestió d’Agissa, a fi de no perjudicar els ajuntaments que n’hauran d’assumir la gestió.

Es dona la circumstància que fa tot just quatre dies –dimarts– la Guàrdia Civil va fer escorcolls en oficines i domicilis d’Agissa, Prodaisa, del conseller delegat d’Agissa i de l’exconseller delegat Narcís Piferrer, a més d’un bufet d’advocats i un representant dels petits accionistes.

LA DATA

25.09.17
se celebrarà
l’audiència a partir de la qual el jutge haurà de decidir si accepta la sol·licitud de la fiscalia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós