Societat

Gavà multa 59 clients de prostitutes

Les sancions d’aquest estiu han oscil·lat entre els 750 i els 1.500 euros

El pla d’intervenció integral contra la prostitució que l’Ajuntament de Gavà va posar en marxa al juny s’ha saldat, ara que ha acabat l’estiu, amb la imposició de 59 multes als clients de les prostitutes que operen a l’entorn de l’autovia C-31. Aquestes sancions han oscil·lat entre els 750 i els 1.500 euros, tot i que les multes, com recorden els cartells que s’estenen al llarg de l’autovia, poden arribar fins als 3.000 euros. En el balanç del pla l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va assegurar: “Les mesures implementades en l’àmbit social, d’intervenció comunitària i d’aproximació a les dones que estan exercint la prostitució a la nostra ciutat estan donant resultats.” Perquè la policial no és pas l’única intervenció, centrada sobretot en els clients, sinó que el consistori s’ha posat en contacte amb les dones a través d’una treballadora social, un agent de la policia municipal i una traductora d’albanès, que les han informat dels recursos disponibles per millorar la seva situació.

El pla ha inclòs actuacions per dificultar la prostitució a la via pública. S’han tancat cinc camins forestals entre l’autovia i la platja i s’ha retirat material emprat en la pràctica. A més, s’han col·locat cartells de sensibilització que alerten que “la tracta i la prostitució són un atemptat als drets humans”. El consistori preveu noves iniciatives per integrar laboralment les dones.

Es redueix el nombre de dones a la C-31

Rosa M. Bravo

El nombre de dones que practiquen la prostitució a la via pública, a la C-31 sobretot però també a les carreteres B210 i C245, ha disminuït. Així ho percep el consistori, que parla d’una “força variabilitat” en el nombre de prostitutes, tot i que n’hi ha cinc que treballen de manera estable a les carreteres. Gavà lluita des de fa temps contra la prostitució a la via pública. Va començar a endurir les accions el 2010, un any després que es tanquessin els prostíbuls Saratoga i Riviera, a la veïna ciutat de Castelldefels. Les multes per exercir la prostitució o demanar-ne els serveis van passar de 170 a 1.500 euros. Ara es concentren a penalitzar els clients, que reben la notificació a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres