Societat

Ajut humanitari de Creu Roja i Càritas al ‘C-Star’, abandonat a Palamós

El vaixell havia estat noliejat per un grup d’extrema dreta per dificultar el rescat de refugiats al Mediterrani

Van desembarcar deixant-hi la tripulació

La delicada situació dels nou tripulants del C-Star, el vaixell noliejat per un grup d’extrema dreta per dificultar el rescat dels refugiats a la Mediterrània, ha deixat de ser crítica. Tècnics de Creu Roja de Palamós ja els han portat un carregament d’aliments i de roba d’abric que han obtingut juntament amb Càritas. L’embarcació fa més d’una setmana que està fondejada a poc menys de dues milles de la costa de Palamós, en aigües internacionals, sense combustible i amb pocs queviures i aigua. A més, el vaixell, inscrit en la llista negra de les embarcacions que no passen les revisions, no està autoritzat a entrar al port de Palamós per problemes burocràtics, fet que deixava la seva tripulació, tota de Sri Lanka, abocada a una situació d’emergència legal i humanitària.

Un vaixell a la diana

El C-Star és un vaixell d’uns 40 metres d’eslora propietat d’un armador britànic que navega amb pavelló de Mongòlia. L’embarcació va ser noliejada al juliol per una entitat xenòfoba per entorpir el rescat de refugiats que fan les ONG a la Mediterrània, concretament el flux que ve de Líbia. En acabar el contracte, els neonazis van desembarcar a Malta, fa unes tres setmanes, i la tripulació va començar a buscar un port on avituallar-se, abans de ser noliejats de nou. Fa poc més d’una setmana van arribar davant la costa de Palamós, però la Generalitat els va denegar l’entrada per problemes burocràtics i també polítics, perquè es pensava que els xenòfobs encara estaven a bord. Després es va comprovar que en realitat només hi havia els nou membres de la tripulació.

Segons Ports de la Generalitat, el C-Star no pot entrar a Palamós perquè no té la documentació en regla ni un consignatari –contractat per l’armador–, que és qui ha de respondre de les despeses que suposa atracar a port.

LA XIFRA

9
tripulants són els que ara mateix resten a bord; el capità i vuit tripulants, tots ells originaris de Sri Lanka.

Un laberint burocràtic i nou homes sols

La setmana passada Capitania Marítima de Girona va notificar a Creu Roja que a bord del C-Star hi havia una emergència humanitària perquè els tripulants anaven molt curts de queviures i d’aigua. El tripulants del vaixell ha rebut un subministrament per a 4 o 5 dies, en espera de si pot solucionar els seus problemes. Ara, però, cal trobar una solució i evitar que la tripulació abandoni el vaixell a la seva sort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona