Societat

medi ambient

platges i mascotes

Els gossos podran mantenir les seves platges al Maresme

Els ajuntaments defensen que les experiències nascudes aquest estiu a Pineda de Mar, Arenys i el Masnou continuïn

Es faran millores en el servei i seguirà el control d’accés en aquells espais on ja ha funcionat

Els gossos continuaran tenint espais per al seu gaudi al litoral del Maresme. Les tres experiències que s’han posat en marxa aquest estiu, amb més o menys entrebancs, han obtingut una valoració positiva per part dels ajuntaments impulsors. En general, la iniciativa ha obtingut l’aplaudiment dels propietaris dels animals, no ha generat un conflicte greu de convivència amb els banyistes habituals i només calen certes millores que resolguin problemes puntuals. Tot i això, i en espera que altres municipis s’apuntin a la proposta i garanteixin que amb una oferta més àmplia no hi haurà el temut efecte crida, cadascun dels tres ajuntaments mantindrà la seva normativa específica. Així, Pineda continuarà donant llibertat d’ús de la platja del barri del Poblenou, que estarà oberta durant tot l’any, i tant Arenys de Mar com el Masnou continuaran controlant els accessos permesos als veïns que portin l’acreditació corresponent.

Sensibilització

El regidor de Salut Pública i Consum del Masnou, Albert Alfaro (ERC) recorda que la prova pilot de la plaja per a gossos s’allargarà fins al setembre del 2018. “Vam començar amb el servei a l’agost i volem tenir un marge suficient de temps per fer-ne una valoració més completa”, apunta el regidor que precisa que, amb l’objectiu d’informar els usuaris, aquests mesos no s’ha estat massa estricte amb l’aplicació de les sancions. “És una feina progressiva de conscienciació que ens ajudarà a obtenir una millor resposta per part dels propietaris dels animals”, exposa. Alfaro xifra en 140 els carnets que s’han expedit als usuaris del servei, “de què el 70% correspon a gent del Masnou i la resta, a persones de fora del municipi”.

Des d’Arenys de Mar, la valoració que fan de l’espai tancat de la platja de la Picòrdia és bona. La regidora de Platges, Laia Martín (ERC), ressalta que ha tingut “molt bona acollida”, tot i que reconeix que hi ha hagut queixes per part d’alguns banyistes. “Han estat fets puntuals que s’han intentat resoldre”, apunta, i hi afegeix que ja tenen a punt una llista de millores de cara a la temporada vinent. “Pensem ampliar una mica l’espai, instal·lar una dutxa exclusiva per als animals i repensar el distintiu que els permet accedir”, enumera i admet que “el mocador al coll era un problema per als gossos petits, que haurem de resoldre”. Per Martín, la platja també ha servit per actualitzar el cens dels animals domèstics al municipi.

Valor en l’oferta

Per la regidora de Comunicació de Pineda, Sílvia Biosca (PSC), la platja per a gossos “ha estat molt ben rebuda, tant pels usuaris com pel sector turístic, perquè representa un valor per afegir a l’oferta”. Biosca manté que no hi ha hagut cap efecte crida perquè es tracta d’una zona de lliure accés i afirma que s’està pendent d’una reunió per determinar quins problemes cal resoldre detectats tant pels tècnics com per les recomanacions fetes pels usuaris.

LES FRASES

Hem expedit 140 carnets per als usuaris de la platja, de què el 70% correspon a gent del Masnou
Albert Alfaro (ERC)
Regidor de Salut Pública i Consum del Masnou
Pensem ampliar una mica l’espai, instal·lar una dutxa per als animals i repensar el distintiu
Laia Martín (ERC)
regidora de platges de l’ajuntament d’arenys de mar
Ha estat molt ben rebuda pel sector turístic perquè representa un valor per afegir a l’oferta
Sílvia Biosca (PSC)
regidora de comunicació de l’ajuntament de pineda de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt