Societat

Tres dels expositors del Firatast s’han especialitzat a cuinar a casa del client

Obre la vint-i-quatrena edició de la fira, “un gran menjador” al Palau de Fires de Girona

Col·lectius de cuina, cellers i restaurants ofereixen tastets

La fira de degustació Firatast de Girona va obrir ahir al migdia les portes per oferir tastets per dinar i sopar fins diumenge. Els organitzadors volen acostar la cuina de països d’arreu del món, com ara l’argentina o la italiana, però també ofereixen al públic la possibilitat de conèixer una de les tendències del món gastronòmic: el xef a domicili. Tres dels expositors del Firatast s’han especialitzat a cuinar a casa del client.

El Chef Yon Wang, de Girona; Avui no Cuino, de Sant Antoni de Calonge, i Millor a Casa, de Banyoles, expliquen aquests dies al Palau de Fires quina és la seva activitat i ofereixen alguns tastets, com ara els bombons de foie amb praliné de festuc, amb compota de poma i rosa cristal·litzada. Aquesta tapa val tres tiquets –un tiquet val un euro– i l’ofereix l’estand de Millor a Casa, que regenta en Francesc Vila a Banyoles.

Vila és autònom i ha obert el negoci fa cinc mesos. Diu que aquest estiu ha treballat molt i que li han donat molta feina uns amics que lloguen cases de luxe, per als quals ha cuinat. L’establiment pot elaborar plats al seu obrador, com ara un sofregit, però també s’encarrega de cuinar, fer el parament de la taula i servir –amb el reforç d’un cambrer– a casa del clients, ja siguin parelles, amics o famílies que volen fer una celebració.

Més de 12.000 visitants

Els organitzadors calculen que fins diumenge a les 5 de la tarda podrien passar entre 12.000 i 15.000 persones pel Firatast. Jami Matamala, d’Incatis, és el cap de l’organització. “La fira ha anat evolucionant fins a convertir-se en un gran menjador.” Col·lectius de cuina, cellers, restaurants i petits productors ofereixen tastets. “Amb 20 euros es pot tastar cinc o sis plats i menjar bé”, diu Matamala.

LA XIFRA

12
hores és obert avui i demà el Firatast (de les 12 del migdia a les 12 de la nit). Diumenge tancarà a les 5.

LA FRASE

Es perd l’hàbit de cuinar, perquè no hi ha temps o perquè no se’n sap. Es vol menjar de pressa
Francesc Vila
responsable de millor a casa, expositor del firatast


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona