Societat

municipal

transports

El bus urbà de Figueres serà gratuït fins a finals d’any

La campanya impulsada des de Fisersa busca fidelitzar usuaris, però també recollir opinions i hàbits per redissenyar línies

Per viatjar de franc cal recollir abans una targeta que ho permet

La campanya de gratuïtat del bus urbà de Figueres, que va iniciar-se ahir, està impulsada per l’empresa municipal Fisersa, a iniciativa del grup municipal de Ciutadans, i s’allargarà fins a finals d’any, dues setmanes més del que es va anunciar inicialment, quan es va fer públic que s’allargaria fins al 16 de desembre. L’objectiu de la campanya és fomentar l’ús del servei, apropar el transport públic a la ciutadania, fidelitzar els usuaris i cercar-ne de nous.

Però no només això sinó que també es buscarà recollir entre els usuaris impressions que ajudin a redissenyar i redistribuir les línies de bus. Per ser beneficiari de la campanya cal adreçar-se a l’oficina mòbil situada a la plaça Ernest Vila i omplir un formulari per reclamar la targeta gratuïta que ja permet utilitzar els busos de les quatre línies operatives al centre de Figueres que connecten Vilatenim i les zones nord i sud amb el centre de la població.

La campanya divulgativa donarà a conèixer el servei amb voluntat de potenciar-lo a través de fulletons de mà que es repartiran als domicilis figuerencs a través de les bústies. La campanya informativa també té publicitat a les pantalles led exteriors, als panells i també a través de publicitat contractada en diversos mitjans de comunicació.

El transport públic urbà de Figueres s’ofereix a través de l’empresa municipal Fisersa des de l’any 1998 i té una mitjana de 470.000 usuaris anuals. El cost per exercici del servei és d’1.123.000 euros i actualment la ciutat disposa de quatre línies i una flota de vuit busos que circulen amb una freqüència mitjana de trenta minuts, amb un preu de bitllet senzill d’1.30 euros.

Els càlculs de pèrdues d’ingressos fets per Fisersa a causa de la implantació de la gratuïtat són al voltant dels 20.000 euros, una xifra que, junt amb les despeses derivades de la campanya, s’elevarà a un cost de 38.000 euros.

En el darrer ple municipal, durant el qual es va donar el vistiplau a la campanya, el regidor Òscar Vergés va queixar-se que la campanya no hagi arribat fins ara. “Arriba tard perquè en pocs mesos ja s’ha de decidir si s’incrementa el nombre de busos, la freqüència de pas i les línies.” Tant la CUP com ERC van detectar mancances en la campanya.

El portaveu de Ciutadans, grup a l’oposició que va proposar la iniciativa, Héctor Amelló, considera que un dels problemes de Figueres és “la mobilitat perquè falten places d’aparcament i hi ha carrers amb alta densitat de trànsit”. “Sabem –va afirmar ahir– que la campanya no solucionarà aquest problema, però és un granet de sorra, i animem els veïns que s’apropin a conèixer el servei.” L’entesa amb el govern forma part del pacte per donar suport al pressupost del 2017.

LA FRASE

La mobilitat és uns dels problemes de Figueres. Només és un granet de sorra, no la solució
Héctor Amelló
Regidor de cs a figueres

LA XIFRA

38.000
euros.
Aquest és el cost total de la campanya de promoció del transport públic impulsada a Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós