Societat

Noranta parelles lingüístiques comencen el curs

La nova edició del Voluntariat per la Llengua a Girona preveu arribar a les 250 parelles al llarg del curs

Noranta parelles lingüístiques s’han apuntat en l’edició d’enguany del Voluntariat per la llengua a la ciutat de Girona . La dinamitzadora del programa a Girona, Imma Torres, va assenyalar, però, que aquesta xifra s’anirà incrementant al llarg dels propers mesos i esperen arribar a les 250 parelles, una xifra que es manté en els últims anys. La iniciativa, que va néixer el 2003 a Cornellà de Llobregat, es va posar en marxa a Girona el 2004 amb una quarantena de parelles. En aquests tretze anys, la xifra ha anat en augment. En aquesta edició, a més, es presentaran sis parelles lingüístiques formades amb voluntaris de la Universitat de Girona , arran d’un conveni de col·laboració entre el Voluntariat per la Llengua i l’Oficina de Cooperació per al Desenvolupament. En aquest sentit, Imma Torres destaca que “es rejoveneix la franja d’edat de les parelles lingüístiques d’entre 18 a 25 anys”. “Tenim gent gran molt activa de 80 anys, encara que la gran majoria de voluntaris tenen entre 35 i 40 anys”, afegeix Imma Torres. Sobre la procedència de les parelles lingüístiques, Torres explica que fa temps hi havia nouvinguts de l’Est i d’Europa, sobretot francesos, però que ha crescut el de participants de Sud-amèrica. També es manté la presència de parelles vingudes de l’Àfrica.

El Voluntariat per la Llengua, a banda de les parelles lingüístiques que participen activament en el programa, té el suport de diverses entitats i associacions i d’una vintena d’establiments que s’ofereixen com a punt de trobada de les parelles, gràcies a un acord de col·laboració amb el Servei Local de Català de Girona.

LA DATA

2004
és l’any
en què es va iniciar el programa de parelles lingüístiques a la ciutat de Girona.

Campanya de promoció a la ciutadania

Una de les novetats d’aquest any del Voluntariat per la Llengua és la campanya de promoció que es fa a partir de fotografies de gironins que destaquen en diferents àmbits de la cultura, l’esport i la política, i que animen la ciutadania a apuntar-se al programa. Són, entre d’altres, Joan Enric Barceló i Ferran Piqué, d’Els Amics de les Arts; l’escriptor Rafel Nadal, l’alcaldessa Marta Madrenas i l’exjugadora de bàsquet Noemí Jordana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós