Societat

Entitats socials conviden la ciutadania a reivindicar els seus drets

La plataforma Pobresa Zero-Justícia Global denuncia “l’agreujament de dèficits històrics de l’estat de benestar”

El Síndic durà les reclamacions de les ONG a les administracions públiques

La plataforma Pobresa Zero - Justícia Global ha recordat aquest matí que “l’erradicació de la pobresa i les desigutalats està estretament lligada amb la garantia dels drets de les persones” i ha convidat la ciutadania a reivindicar els seus drets. Coindint amb el Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, la plataforma, que aplega més de 3.200 organitzacions, va presentar un manifest en què va denunciar que “els dèficits històrics de l’estat de benestar s’han agreujat amb les polítiques dels darrers anys”. “Calen canvis estructurals i un compromís ferm dels poders públics per lluitar conra les causes de la pobresa”, conclou el text que avui mateix han lliurat al Síndic de Greuges, Rafael Ribó. Ribó ha expressat tot el seu “suport i coincidència amb els objectius plantejats” i s’ha compromés a fer de pont i traslladar les reclamacions a les administracions públiques.

Entrant en detalls, la presidenta de les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), Teresa Crespo, ha plantejat que les retallades dels últims anys han perjudicat drets com ara l’accés als serveis de salut i d’educació. “L’eduació 0-3 anys no és universal”, ha recordat. “Són drets i s’han de recuperar”, ha plantejat Crespo. Una de les demandes del manifest és “el desplegament ple i consolidat de la renda garantida de ciutadania” per aconseguir “una vida digna per a tothom”. Tot i ser conscients de les dificultats de canviar el sistema socioeconòmic, la intenció de Pobresa Zero - Justícia Global és que la gent prengui consciència que són ciutadans i no súbdits i que, per tant, tenen uns drets que han de fer respectar”.

L’acte públic a davant de la seu del Síndic s’ha obert denunciant l “atropellament de drets i llibertats” que suposen les actuacions de l’Estat espanyol els darrers dies i, concretament, l’empresonament dels líders de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona