Societat

municipal

Procés obert per a l’oficina d’entitats

Sabadell facilita la participació dels ciutadans per definir-ne el contingut

Pensem l’Oficina d’Entitats és el nom del procés participatiu endegat per l’Ajuntament de Sabadell per definir el funcionament de l’espai que s’acabarà de projectar tant en l’aspecte arquitectònic com funcional a principis del 2018. Segons la regidora de Participació Ciutadana, Glòria Rubio, el nou espai ha de facilitar “que les entitats actuïn com a element de cohesió social, de foment d’una participació ciutadana activa, compromesa i de transformació social”.

El procés participatiu s’ha dividit en dues fases. Fins al 31 d’octubre, les entitats i els col·lectius podran omplir un qüestionari, a través de la plataforma Decidim Sabadell, que pretén ajudar a definir les dificultats i les necessitats que tenen i el suport que podrien obtenir al nou servei. En una segona fase, es farà una trobada a mitjan novembre per analitzar els resultats i fer propostes. Es preveu que la futura oficina es posi en marxa a l’antiga Escola Riu-sec, al barri de Gràcia, que durant uns anys va ser l’escola de música i conservatori de Sabadell però que, ara per ara, està en desús. Per aquest motiu, el consistori fa referència a la necessitat d’un projecte arquitectònic per adequar l’espai. La posada en marxa de l’oficina s’emmarca en els objectius del govern quadripartit d’esquerres a l’hora de fomentar l’associacionisme com un element que afavoreixi la cohesió social.

Setanta-set accions al nou pla de joventut

Sabadell disposa d’un nou pla de joventut, vigent fins al 2020, que inclou 77 actuacions per implementar en els àmbits d’acompanyament, territori i comunicació. El pla, impulsat amb la col·laboració de la Diputació i confeccionat amb la Fundació Ferrer i Guàrdia, es va aprovar en el darrer ple municipal. Segons fonts del consistori, han participat prop de 900 persones en la seva elaboració. El consistori pretén consolidar els serveis adreçats als joves, com ara l’Oficina Jove, descentralitzar els recursos per arribar a tots els districtes de la ciutat, impulsar noves propostes d’oci i cultura i reformular els espais destinats a joves per adequar-los a les necessitats del col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia