Societat

municipal

La Diagonal, tallada per la cera de les espelmes

El tancament va durar fins a la tarda i va propiciar un embús monumental

La concentració de dimarts a Barcelona en protesta per l’empresonament dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural va tenir una coda inesperada en forma de gravíssima afectació del trànsit al centre de la ciutat. El motiu va ser la gran quantitat de cera que, provinent de les espelmes que els manifestants van fer servir, es va impregnar a la calçada, amb el consegüent risc per als vehicles, la qual cosa va obligar a mantenir tallada l’avinguda Diagonal fins ahir a la tarda per netejar l’asfalt.

En acabar la concentració de dimarts, que va aplegar 200.000 persones segons la Guàrdia Urbana, molts dels manifestants van deixar les espelmes que duien cremant a terra. El dispositiu de neteja es va activar pels volts de les 11 de la nit, segons va informar ahir el consistori, i va implicar el desplegament de 53 operaris que van treballar-hi tota la nit. A les 7 del matí, el dispositiu es va reforçar amb 39 empleats més. El tall, que afectava l’avinguda entre la plaça Francesc Macià i el carrer Roger de Llúria i també tots els carrers que creuen la Diagonal en aquest tram, va comportar desviaments de trànsit i un autèntic caos circulatori a l’Eixample, amb els carrers Aragó i Mallorca com a vies més col·lapsades, en ser els principals eixos en sentit Llobregat, que és el que aplega més trànsit a la Diagonal en hora punta, segons va explicar el director de Mobilitat del consistori, Adrià Gomila.

El trànsit es va anar restablint de manera progressiva. Primer, als carrers en direcció mar-muntanya que creuen l’avinguda, que es van reobrir al trànsit al llarg del matí. L’avinguda es va anar obrint al llarg de la tarda, per trams i primer en sentit Llobregat.

Òmnium Cultural va lamentar els problemes de mobilitat que va propiciar la cera de les espelmes i, via Twitter, es va posar a disposició de l’Ajuntament. El PDeCAT, Cs i el PP van responsabilitzar de l’afectació al govern municipal d’Ada Colau, al qual van acusar d’imprevisió i de falta d’informació als conductors perquè poguessin evitar l’embús. La formació taronja i els populars, a més, van demanar al consistori que facturi la neteja a l’ANC i Òmnium com a organitzadors de la protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia