Societat

entitats socials

Francina Alsina presideix la Taula del Tercer Sector

La presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Francina Alsina , presidirà la Taula d’Entitats del Tercer Sector els pròxims tres anys. Va ser escollida ahir a la tarda en una assemblea de l’organisme que aplega més de 3.000 entitats no lucratives que treballen per la inclusió i la cohesió social. L’altra candidatura a la presidència era la de Núria Carrera, exregidora de l’Ajuntament de Barcelona i exdegana del Col·legi de Treball Social i que es presentava per la Coordinadora de Comunitats Terapèutiques. Alsina va aconseguir el vot de quinze federacions i Carrera, de tretze.

Alsina, que és pèrit cal·ligràfic judicial i voluntària d’Arrels Fundació des de fa gairebé 30 anys, ja va formar part de la junta directiva de la Taula entre els anys 2007 i 2009. Després de ser escollida, va declarar que té la intenció de treballar perquè “tothom se senti a gust a la Taula. I evitar la sensació que hi ha hagut guanyadors i perdedors”.

Les eleccions arriben després d’una etapa complicada a la Taula, on a mitjan juliol va dimitir el llavors president, Oriol Illa, i també la junta directiva. Entre les 35 federacions que la formen n’hi havia que volien promoure una moció de censura a Illa al·legant que sovint no seguia les línies d’actuació marcades de la junta. En els últims tres mesos, Enric Morist, de Creu Roja Catalunya, ha presidit una comissió gestora provisional.

L’assemblea també va triar ahir els dotze membres de la junta directiva entre dinou candidatures. En aquesta etapa, a la junta hi haurà representants de Càritas, el Comitè Català de Persones amb Discapacitat, Confederació ECOM, Creu Roja, Discapacitat Intel·lectual de Catalunya, Entitats Catalanes d’Acció Social, Federació Contra el Càncer, Fed Empreses d’Inserció, Fed Salut Mental, Fundació Catalana de l’Esplai i Fundació Pere Tarrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar varietats autòctones resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla