Societat

Llegir la pobresa per erradicar-la

El Dia Mundial per a l’Erradicació de la Pobresa es va celebrar a Girona a La Sopa amb una sèrie de lectures a càrrec d’entitats

del tercer sector

El passat 19 d’octubre, amb motiu del Dia de l’Erradicació de la Pobresa, es va celebrar a Girona un acte a La Sopa organitzat per la Coordinadora d’ONG de Girona en el qual hi van participar diverses entitats del tercer sector, entre elles Càritas. Es van llegir diferents textos relacionats amb la pobresa per membres de les entitats participants així com un testimoni directe d’un treballador de La Sopa que havia estat sense sostre. En transcriurem alguns exemples.

“Quan es parla de pobresa ens cal explicar millor a què ens referim. Sovint hi ha subjectes que tenen diferents pobreses alhora: la material o econòmica, la social, la cultural, la d’esperit... o alguna d’aquestes més que les altres. Entrem a parlar de la pobresa material: quan no hi havia tant de control social ni tanta pressió fiscal, ser pobre era ‘no tenir’, però cada vegada més és tenir els números en vermell i que els deutes s’acumulin per satisfer les necessitats bàsiques –habitatge, alimentació, vestir...–. Algunes persones ja no tenen accés a aquestes necessitats, d’altres, per pèrdues de treball o de salut, no poden defensar les seves pertinences.”

“Ja no podem confiar en les forces cegues i en la mà invisible del mercat. El creixement en equitat exigeix quelcom més que el creixement econòmic, encara que l’inclogui; requereix decisions, programes, mecanismes i processos específicament orientats a una millor distribució de l’ingrés, a una creació de fonts de treball, a una promoció integral dels pobres que superi el simple assistencialisme. (...) L’economia ja no pot recórrer a remeis que són un verí, com quan es pretén augmentar la rendibilitat reduint el mercat laboral i creant així més persones excloses.”

“Pobresa zero és millorar la producció, garantir la salut, veure els immigrants com a subjectes de dret lliures per caminar, respectar i garantir la participació ciutadana. Pobresa zero és igualtat i respecte a les diferències, inclusió social i educació per a tothom.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona