Societat

Taiwan aplega la marxa més gran d’Àsia en defensa dels drets del col·lectiu LGBT

Més de 100.000 persones es concentren a Taipei

La concentració volia mostrar el caràcter obert i pioner de l’illa en la defensa dels homosexuals

L’illa de Taiwan es va convertir ahir en un referent en la lluita pels drets dels homosexuals a Àsia amb una marxa a la capital, Taipei, en què van participar més de cent mil persones procedents de més de vint països. La desfilada es va iniciar a l’avinguda Ketagalan, davant del palau presidencial, amb una gegantina bandera de l’arc de Sant Martí simbolitzant la diversitat, i va batre els rècords de participació de les catorze edicions anteriors, segons dades dels organitzadors.

En l’acolorit esdeveniment hi van prendre part persones de totes les identitats sexuals i edats, inclús famílies amb nens petits, i també s’hi van veure disfresses i alguns vestits típics de països de la zona. “El lema d’aquest any era Fes l’amor, no la guerra: educació sexual, aquesta és la direcció, i l’esperança compartida és la ràpida legalització del matrimoni gai a l’illa”, va afirmar un portaveu dels organitzadors de la marxa.

En dos anys

Després del dictamen del Tribunal Constitucional de l’illa a favor del matrimoni gai fa cinc mesos, Taiwan espera accelerar les lleis pertinents per convertir-se en pionera a Àsia en el matrimoni entre persones del mateix sexe. El maig passat es va declarar la inconstitucionalitat de prohibir en el Codi Civil el matrimoni entre persones del mateix sexe i el Tribunal va ordenar legislar en el termini de dos anys.

La marxa d’ahir va mostrar així el caràcter obert i pioner de l’illa en la defensa dels drets dels homosexuals i va reflectir que Taiwan s’ha convertit en refugi per a persones d’altres països d’Àsia amb menors llibertats sexuals. “Taiwan continua sent pionera fomentant el respecte i la tolerància sobre el fanatisme i la discriminació”, van declarar representants de 12 països i de la Unió Europea en un comunicat emès en el marc de la celebració. Molts estrangers van expressar la seva alegria pel fet de poder participar en aquest esdeveniment i experimentar un ambient de festa, llibertat i hospitalitat a Taiwan. “Al meu país no puc obrir la boca”, va indicar un participant asiàtic.

Però les lesbianes, els gais, els bisexuals i els transsexuals (LGBT) taiwanesos senten insatisfacció i no volen esperar dos anys fins a l’aprovació del matrimoni gai. “Si no s’aprova aviat la llei, em sentiré decebut i aniré a l’estranger a casar-me”, va expressar Jian Shi-yu, un altre dels participants.

El retard en l’aprovació del matrimoni gai a Taiwan, tot i que té el suport de la presidenta Tsai Ing-wen i de la majoria dels parlamentaris de l’oficialista Partit Demòcrata Progressista, afecta moltes persones, segons el professor Eddy Chang.

Distinció

El mític lluitador pels drets dels homosexuals a Taiwan, Chi Chia-wei, que acaba de rebre el Premi Presidencial de la Cultura, va manifestar ahir que canviaria amb gust aquesta distinció pel dret immediat de les parelles del mateix sexe a registrar el seu matrimoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer