Societat

Societat

Ulls de dona per repensar els rols

La residència Faber d’Olot activa una estada sobre feminismes

Hi participen disset dones professionals de diversos àmbits

Disset dones de països tan diversos com el Perú, els Estats Units, l’Índia, Ucraïna o Suècia, i de camps del coneixement també tan diversos com la literatura, les ciències polítiques, l’educació, la sexologia o la crítica literària, estan reunides a la residència d’arts, ciències i humanitats Faber d’Olot –algunes ja hi són i d’altres arribaran d’aquí a pocs dies– per aportar coneixement i experiències sobre feminismes. Hi venen a treballar projectes propis, però en tots els casos es tracta d’aspectes que ofereixen visions noves i des de diferents punts de vista sobre la igualtat de gènere i sobre el camí que encara ha de recórrer la societat perquè les dones puguin assolir les quotes que els pertoquen en aquesta relació d’equivalència. Es tracta de les escriptores Patricia de Souza, L. Ayu Saraswati i Jean Díaz, la poeta Susie Hammond, la filòsofa Erika Ruonakoski, l’estudiant de doctorat Kate Good, les investigadores Bipasha Baruah, Raisa Jurva, Viktoriia Panova, Klara Regnö i Sameena Azhar –que també és treballadora social–, les professores Kathleen McNerney i Catalina Gayà, l’editora Marta Roqueta, la periodista Laia Seró, la psicoterapeuta i sexòloga Fina Sanz i l’educadora Mary Condren.

I com que la residència Faber, situada a Olot però d’àmbit nacional, no és una torre d’ivori, en paraules del seu director, Francesc Serés, les aportacions de les residents tindran un clar retorn a l’entorn social immediat amb moltes accions, dues especialment rellevants: la jornada de portes obertes d’aquest divendres i del 12 de novembre, en què les participants en el cicle sobre feminismes donaran detalls sobre els respectius treballs a tothom qui hi estigui interessat. Ahir ho van fer l’estatunidenca Kate Good, que està fent una tesi doctoral sobre Víctor Català, i Marta Roqueta, editora del portal Zena.cat, que analitza la cultura popular des de la perspectiva de les qüestions de gènere. Ara la Generalitat es planteja reproduir en altres punts del territori aquest model de residència que promou estades temàtiques. És una de les estructures d’estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.