Societat

festival del joc

La Seu d’Urgell torna a bategar a ritme de joc

La Seu d’Urgell és el marc aquest cap de setmana de la segona edició del Festival del Joc del Pirineu, organitzat per l’Ajuntament i Cheaps Films. La sala Sant Domènec esdevindrà de nou una gran ludoteca amb moltes activitats amb Ayudar Jugando; a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat s’hi faran partides exclusives, i al col·legi La Salle s’hi farà novament una jornada sobre joc i educació al Pirineu.

festa del cargol

Cargolada popular al Palau d’Anglesola

M.J.R.

Diumenge, al pavelló poliesportiu del Palau d’Anglesola, traurà les banyes la Festa del Caragol. Destaca la cargolada popular, on es cuinen cargols de moltes maneres –fets al gust, per famílies o bé per colles– i es degusten en un dinar de germanor. Després, a les sis de la tarda, començarà la sessió de ball amb el Duo Coral. Les persones que no vagin al dinar poden assistir igualment a la sessió de ball.

a la granadella

La festa de la Primera Premsada uneix oli i art

M.J.R.

Diumenge, amb motiu de l’oli nou, se celebra la Primera Premsada a la Granadella, una festa que uneix oli, art i gastronomia i que per primer cop suma l’esport, amb una cursa (10 km) i una caminada popular (5 km). A més, el Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya s’hi farà una jornada tècnica sobre oli d’oliva, alimentació saludable i equilibrada, amb els convidats Pep Nogué i Àngels Calvo.

amb la mostra d’Ovella Xisqueta

Nova edició de la Fira de Tardor de Sort

M.J.R.

Un any més, Sort celebra la Fira de Tardor i la 13a Mostra i 3r Concurs Nacional de l’Ovella Xisqueta, una fira multisectorial a l’aire lliure que se celebra des de temps immemorials i en la qual el visitant troba l’oferta empresarial de la zona, un mercat artesanal i degustacions gastronòmiques. En el marc de la mostra es duran a terme (diumenge, 11.30 h) dues activitats relacionades amb l’ofici de pastor que cada any aixequen una gran expectació. La demostració dels pastors d’esquellar un ramat d’ovelles amb crestons i el Concurs del Ganxo, en què es podrà veure com s’ho fan els pastors per poder agafar les ovelles i quin concursant és el més hàbil. Dissabte a la tardà hi haurà el 8è Concurs de Ratafia del Pallars i el 1r de Cerveses Artesanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El govern espanyol aprova un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona