Societat

El Maresme guanya població de l’estranger i de Catalunya

Els moviments migratoris indiquen, per quart any consecutiu, que la comarca és receptora i acull 3.192 nouvinguts d’altres comarques i de l’estranger, però no de l’Estat espanyol

Venen de països americans i de la UE

L’any passat, al Maresme es van registrar un total de 30.256 migracions. Van marxar de la comarca 13.532 persones i en van arribar 16.724. Les dades recollides a l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme indiquen que la comarca es manté per quart any consecutiu com a receptora de població. Una tendència que s’ha anat consolidant des del 2012, en què, arran de la crisi la davallada de migracions, va caure fins a 641. Des d’aleshores, la remuntada ha estat continuada i el Maresme té saldos migratoris positius de població catalana i estrangera; en canvi, el saldo migratori és negatiu respecte a l’Estat espanyol.

Segons les darreres xifres, la comarca atrau població d’altres comarques catalanes i de l’estranger i presenta més sortides que entrades de ciutadans provinents d’altres comunitats autònomes. En relació a la resta de Catalunya, el Maresme va registrar 9.482 immigracions i 7.445 emigracions; per tant, el saldo migratori és positiu de 2.037 persones. També són positius els moviments residencials en relació a l’estranger. En aquest cas, es van comptabilitzar 4.982 immigracions i 3.726 emigracions; saldo positiu, doncs, de 1.256 persones. La situació es capgira en relació a l’Estat espanyol, en què el saldo migratori és negatiu de 101 persones. Van marxar del Maresme cap a províncies espanyoles 2.361 persones i en van arribar 2.260.

Les entrades des de l’estranger són, en primer lloc, de països americans (1.467; 29.45%), seguides per les provinents de països de la Unió Europea (856; 17,18%). En tercer lloc, arriben a la comarca immigrants de l’Àfrica (716; 14,37%) i de l’Àsia (420; 8,43%). Han estat menors les entrades des de la resta d’Europa (335; 6,72%) i des d’Oceania (19; 0,38%). En un 23,46% dels casos (1.169), no consta el país de procedència. Pel que fa a les sortides a l’estranger, la major part han estat dins la Unió Europea (558; 14,98%) i cap països americans.

El Maresme és la quarta comarca catalana que presenta un saldo migratori positiu més elevat. Només la superen el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. Dels 30 municipis de la comarca, només registren un saldo migratori negatiu Òrrius, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta.

LA XIFRA

4
pobles –Orrius, Premià de Dalt, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta– registren un saldo negatiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES