Societat

Medi ambient

Caldes estrena el primer bosc terapèutic com a nou producte turístic gironí

L’Associació Sèlvans presenta els primers tres boscos amb itineraris saludables, un projecte que va iniciar fa tres anys la Diputació de Girona

Tres anys després que s’anunciés la posada en marxa del projecte de boscos saludables i itineraris terapèutics, la Diputació, ajuntaments i l’Associació Sèlvans van presentar ahir el primer bosc que forma part d’aquesta iniciativa. Es tracta d’un programa que promou el turisme de salut en boscos que reuneixen un seguit de característiques, i en el programa n’hi haurà set, tot i que de moment només comencen les visites a Can Fornaca, de Caldes de Malavella, i en dos boscos de Vidrà i Girona. La presentació d’aquest primer itinerari es va fer ahir, primer a l’ajuntament de Caldes i posteriorment a Can Fornaca, on la terapeuta Montserrat Moya va fer una visita guiada.

El recorregut pels boscos és de dues hores, al llarg de les quals es practiquen exercicis sensorials amb un guia que té una formació específica. La idea és que siguin grups reduïts, segons va explicar Moya, per a més grans de quinze anys, ja que es considera que els nens poden distreure de l’atenció que requereix. A més, tampoc s’accepten animals de companyia pel mateix motiu, i el mòbil s’ha de tenir apagat. L’experiència té un cost que oscil·la entre els 15 i els 20 euros, i qui hi estigui interessat ja pot omplir un formulari a www.selvans.ong. Una de les claus per tirar endavant el projecte és implicar-hi els propietaris de boscos, que tindran un retorn sobre l’activitat (encara està per determinar, ja que també depèn de la resposta), i es contribueix a la protecció i conservació de la natura.

La intenció del patronat és oferir els itineraris com a paquets turístics, que inclouran estades en allotjaments de la zona.

LA XIFRA

3
boscos
es poden visitar de moment en el marc dels itineraris saludables, a Caldes, Girona i Vidrà.

LA FRASE

Aquest projecte casa molt bé amb el turisme de balnearis i aigües termals que tenim a Caldes
Salvador Balliu
Alcalde de Caldes de malavella

Projecte inspirat en els de països com ara el Japó

El projecte de la xarxa de boscos s’inspira en models existents en països com ara el Japó, on els beneficis per a la salut dels itineraris en boscos madurs ja fa temps que es van comprovar. Els tres primers boscos amb itineraris saludables són el de Can Fornaca, el de Palau-sacosta (Girona) i el de les Torrenteres (Vidrà). Al gener s’hi incorporaran més boscos, com ara a Sant Grau (Tossa de Mar) i la serra d’Heures (Sant Hilari Sacalm).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt