Societat

Religió

El pressupost del Bisbat, a la baixa

Les col·lectes i les declaracions de renda continuen essent les principals fonts d’ingressos de la diòcesi de Girona

En dos anys, el pressupost del Bisbat de Girona ha passat d’11,6 milions d’euros a 9,1 milions el 2016. No ha variat, però, la principal font d’ingressos, que són les aportacions dels ciutadans, bé per mitjà de les col·lectes o bé mitjançant la declaració de la renda. Segons el balanç facilitat ahir pel Bisbat corresponent al darrer exercici, aquesta via de finançament va representar el 64% del total. Les altres fonts van ser l’explotació del patrimoni i d’altres activitats (14,9%), ingressos corrents (12,9%), ingressos extraordinaris (6,8%) i finançament (0,7%). Pel que fa a les despeses, la majoria (42,7%) se’n van a accions pastorals i assistencials. La conservació d’edificis s’emporta el 30% del total. La resta es destina a retribucions i despeses socials del clergat (16,1%) i del personal seglar (8,9%) i als centres de formació (2 %). Totes aquestes dades es van facilitar ahir, en motiu de la celebració del Dia de l’Església Diocesana, aquest diumenge, en què es farà la col·lecta de germanor.

Menys matrimonis

El nombre de matrimonis celebrats a la Diòcesi de Girona l’any passat va ser de 607, i el 2015 n’hi havia hagut 655. De baptismes se’n van celebrar 2.524 (2.721 l’any anterior) i, d’enterraments, 4.310 (4.412 al 2015).

La diòcesi de Girona està formada per 395 parròquies. Per fer-hi la tasca pastoral hi ha 153 capellans, onze diaques permanents i 29 laics autoritzats per presidir celebracions. De seminaristes, només n’hi ha quatre. En aquest territori hi ha 509 membres d’instituts i congregacions religioses i 650 persones que fan de catequistes. Aquestes darreres xifres no han variat gaire d’un any per l’altre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona