Societat

mobilitzacions pels presos

Jornada de caos als accessos viaris i ferroviaris a Barcelona

Les protestes van col·lapsar durant el matí els accessos viaris a Barcelona i la circulació va ser complicada també a la ciutat

A les ciutats metropolitanes es van viure manifestacions i concentracions contra la repressió de l’Estat

Els manifestants que van tallar carreteres i vies de tren van provocar ahir un matí de col·lapse als accessos a Barcelona, un col·lapse que en el cas de Renfe es va estendre a la tarda per l’ocupació de vies a Sants que va afectar diverses línies de Rodalies i el tren d’alta velocitat en direcció a Madrid. A primera hora del matí les diverses concentracions i manifestacions van afectar les principals autopistes i autovies, com ara l’A-2, l’AP-2, l’AP-7, la B-23, la C-58, la C-31, la C-32, i les rondes de Dalt i Litoral. En alguns casos les retencions van arribar als 15 quilòmetres, com a l’A-2 a l’altura de Sant Joan Despí. En aquest punt també es van veure cues de 4 quilòmetres en direcció a Molins de Rei, a causa d’una protesta encapçalada per una pancarta on es llegia “República en construcció”. Estudiants de la UAB van tallar l’AP-7 i la B-30 més de cinc hores.

La circulació va ser així mateix complicada a l’interior de Barcelona. Diverses concentracions van provocar alteracions a artèries com ara la Diagonal, la Meridiana i la Gran Via. Les rondes es van veure també tallades en alguns punts, i diverses línies d’autobusos es van veure alterades per manifestacions. Va ser el cas, per exemple, de les línies que passaven pels carrers Mallorca, Balmes, Pelai, la Via Laietana, la Diagonal i la plaça Catalunya. També es va veure afectada la línia del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat per l’ocupació de les vies a Sant Cugat, mentre que el metro va funcionar al 85% durant tota la jornada.

Amb motiu de la vaga general es van viure accions que demanaven l’alliberament dels presos polítics. Va ser el cas, per exemple, de Sabadell, on unes 5.500 persones, segons fonts policials, es van manifestar ahir al migdia pel centre amb crits de “Llibertat” i acompanyades d’un gran llaç groc en record dels empresonats fet per ERC abans de la protesta. A primera hora del matí, membres del Comitè de Defensa de la República de Sabadell van tallar el trànsit de l’autopista C-58 fins passades les vuit del matí, quan es van desplaçar cap al passeig de Can Feu per fer un esmorzar popular. A l’altura de Terrassa també es va obstaculitzar el pas dels cotxes a la C-58.

La vaga va tenir molt poca incidència en l’activitat econòmica del Barcelonès Nord, on la majoria dels comerços i les empreses van obrir amb normalitat. El més destacat va ser el tall de la B-20 entre Badalona i Santa Coloma de Gramenet que un grup de persones va fer a primera hora del matí. El grup es va desplaçar després al centre de Badalona i va estar tallant diversos carrers fins que a les onze del matí es va aplegar davant de l’estació de metro de Pompeu Fabra per marxar cap a la concentració unitària a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Al Baix Llobregat es van viure també talls organitzats pels comitès de defensa de la República a la C-32 i a la C-31. A la majoria de ciutats de l’àrea metropolitana les places dels ajuntaments es van omplir en les concentracions de la tarda contra la repressió estatal.

Informació elaborada per

Rosa Maria Bravo, Sandra Pérez i Marta Membrives.

LA XIFRA

15
quilòmetres
de retenció es van viure ahir a l’A-2 a l’altura de Sant Joan Despí amb motiu d’una manifestació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres