Societat

societat

Els nens amb pocs recursos tenen una salut bucodental més precària

Els nens amb pocs recursos tenen una salut bucodental més precària que la resta, segons l’informe Necessitats bucodentals de la infància en situació vulnerable de la Fundació Pere Tarrés, presentat ahir a Barcelona. Fernando Prat, coordinador de l’estudi, que recull les conclusions d’un projecte pilot treballat en tres centres socioeducatius per conèixer l’estat de salut bucodental dels menors atesos, va destacar que dels 139 nens de l’informe, que tenen entre 3 i 12 anys, “un 65% mai havien anat al dentista”. L’informe revela també que en els tres centres analitzats, “un 66% dels nens presentaven afeccions que requerien tractament mèdic”. 

Prat va explicar que els factors que més influeixen en la salut bucodental dels menors són “l’escàs seguiment i control d’un especialista, una dieta desequilibrada alta en sucres i la falta d’higiene dental”. “El 100% dels nens que no es renten les dents tenen problemes de càries”, va remarcar el responsable de l’informe, mentre que només un terç dels nens que es raspallen les dents tres vegades al dia tenen càries. Prat hi va afegir que la salut bucodental dels nens amb pocs recursos els afecta tant des del punt de vista sanitari, per dolors a les dents, com des del vessant nutricional, ja que no poden ingerir certs aliments per dolor. La mala salut bucodental també té conseqüències socials, ja que, en alguns casos, els menors tenen problemes de dicció i n’hi ha que tenen por de somriure perquè no se’ls vegi la dentadura. Prat va avisar que la cobertura pública “resulta insuficient i crea un greuge” amb els més desafavorits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia