Societat

Neix al Berguedà un grup per combatre el racisme

Crear un espai de trobada, intercanvi cultural i suport a qui creu en la pau, la convivència i la cohesió social com a arma per combatre el feixisme i el racisme. Amb aquesta idea, un grup de berguedans s’ha unit per posar en marxa la Unitat Comarcal Contra el Feixisme i el Racisme (UCRF). La idea sorgeix del nucli de la UCFR a escala nacional, que busca arribar al territori a través de plataformes locals.

El nucli executiu del grup UCFR Berguedà el formen unes deu persones de diversos punts de la comarca. Tot i que alguns ja han assumit responsabilitats, no hi ha càrrecs establerts, sinó que s’encarreguen de les decisions organitzatives i logístiques. A banda, hi ha una vintena de membres de diferents orígens que configuren el grup de treball.

Tot i que no s’han detectat casos alarmants, la UCFR del Berguedà considera “important” que existeixi aquest grup de cohesió ciutadana i que estigui organitzat per actuar en casos concrets o campanyes més àmplies.

La UCRF del Berguedà és una plataforma transversal i oberta a tothom. Per això, un del principals objectius és donar suport a les entitats locals i integrar a la comarca els principis antiracistes i antifeixistes. De moment, el grup ja ha sol·licitat una sala a l’Hotel d’Entitats i ha fet els tràmits per aparèixer al directori d’entitats de l’Ajuntament de Berga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia