Societat

S’abaixa el teló

Els Minyons de Terrassa carreguen el 3 de 10 i descarten el 2 de 8 net, mentre que els de Mataró fan el 2 de 9 en una diada que, tanmateix, queda per sota de les expectatives creades

Els Minyons de Terrassa van carregar el 3 de 10 ahir, a Terrassa, en l’última gran actuació de l’any. La coronació del castell de 10 va ser el moment culminant d’una diada que, tant pel que fa als amfitrions com a les dues colles convidades, va quedar per sota de les expectatives que havia generat en un principi.

Molt concentrats, els Minyons van obrir amb el 3 de 10. Però l’intent va arrencar malferit, amb terços i quarts sense una posició ferma per a la lluita. La valentia dels pisos superiors va fer bo l’ascens fins a una coronació molt meritòria, però que va deixar el tronc extenuat. D’aquesta manera, els Minyons tanquen l’any sense haver pogut completar el 3 de 10, el seu gran objectiu, que (juntament amb el d’ahir) han carregat en dues ocasions.

Tot seguit, els malves van definir amb autoritat el 2 de 9, amb una molt bona feina de les manilles, i van acabar amb el 4 de 9 i un vano de 6. Cal assenyalar que l’altre repte de màxims, el 2 de 8 net (un castell que aquesta colla no ha fet mai), es va descartar perquè l’aixecador titular s’havia lesionat en els dies previs. Campanya amb massa contratemps, amb ambició fins a l’últim dia i amb un punt de resignació final.

Mataró i Sants

Els Capgrossos de Mataró van sortir de Terrassa amb el 2 de 9 descarregat. És el cinquè del curs, i la colla el va afrontar amb caràcter i confiança, tal com es va fer palès en la manera com les manilles van impedir l’enfonsament d’un dels pilars. Soldats d’elit.

Però les sensacions al peu, just d’efectius, no devien ser les millors, i els Capgrossos van decidir retirar del programa el 5 de 9 i el pilar de 8, que havien anunciat. Així, el 3 de 9 i el 4 de 9 –en el segon intent– van acompanyar l’únic de gamma extra del dia. La seva temporada, per emmarcar-la.

Per als Castellers de Sants, la jornada es va torçar ja de bon matí, quan l’aixecador i l’enxaneta titulars es van despertar amb febre. Aquestes dues baixes van obligar la colla a renunciar al 2 de 9 i a haver-se de conformar amb el 3 de 9 i amb el 4 de 9, un castell que havien de recuperar després de la caiguda de Tots Sants. Llàstima que, al final, la inexperiència de la canalleta fes desmuntar dos intents de 5 de 8. Una anècdota per cloure una campanya brillant.

DIADA DELS MINYONS DE TERRASSA TERRASSA, PLAÇA VELLA

Minyons de Terrassa:
3/10fm(c), 2/9fm, 4/9f, vano de 6
Capgrossos de Mataró:
3/9f, 2/9fm, id4/9f, 4/9f, 4P/5
Castellers de Sants:
3/9f, 4/9f, id5/8, id5/8, 6P/4

LA XIFRA

3
colles
han fet el 3 de 10 aquest any: Vilafranca (3 de descarregats i 2 de carregats), Minyons i Jove de Tarragona (2 i 1 de carregats, respectivament).
Altres actuacions

Dissabte, 18

Terrassa

Minyons de Terrassa:

2/8f, 3/9f, 4/8, P/6

Castellers de Caldes:

3/7, 4/6a, 3/6a, P/4

Diumenge, 19

Barcelona

Castellers del Poble Sec:

4/7a, 5/7, 3/7a, P/5

Castellers Sagrada Família:

4/8, 2/7(c), 3/7s, 3P/4

Castellers d’Esplugues:

4/8, 2/7, 3/8, 3P/4

Castellers Santa Coloma:

3/6, 4/6, P/4Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona aprova provisionalment reservar el 30% dels nous immobles a habitatge social

barcelona

Dones de Lleida denuncia a la fiscalia la publicitat d’un prostíbul que “incita a la prostitució infantil i la pederàstia”

13 policies investigats per l’actuació a l’Escola Ramon Llull on Roger Español va perdre un ull

Un de cada deu universitaris ha tingut idees suïcides en el primer any de grau

Barcelona

Les consultes per al·lèrgia alimentària han crescut un 50% a Catalunya en els últims 10 anys

Hospitalet de Llobregat

Arrenca la cimera per abordar les necessitats del sistema sanitari públic

Barcelona

El Homrani reconeix que l’arribada de menors no acompanyats a l’estiu “ha superat” els serveis d’atenció a la infància

Barcelona

Recórrer de tornada els camins de l’exili el 1939, pel retorn dels exiliats

mORELLÀS

En marxa la Setmana de la Mobilitat Sostenible

GIRONA